Twee finalisten op de proef gesteld door dubbele service met geheime recensenten

Met nog één week te gaan voor de grote finale op donderdag 4 mei, zetten de twee finalisten Table’O en TJOP’S alles op alles om de stem van de kijker voor zich te winnen en met de hoofdprijs naar huis te gaan. Makkelijk wordt het evenwel niet, want de twee duo’s krijgen al meteen een nieuwe opdracht van de jury. Ze moeten tijdens het weekend een dubbele service draaien. Dat wil zeggen: twee shiften op één avond en dus dubbel zoveel klanten. Dat vergt een strakke planning en een goede organisatie. In deze fase van de wedstrijd moeten de duo’s dergelijke uitdaging aankunnen, meent de jury.

In elke pop-up komt een topmaître meevolgen hoe de duo’s het ervan af brengen. Bij TJOP’S is dat Philippe Dubois. Hij werkt al 20 jaar als maître bij grote evenementen. Feesten met 1000 genodigden zijn geen probleem voor hem. Table’O staat onder het toezicht van Chris Petroons, gewezen maître van befaamde sterrenzaken als Seagrill en Comme Chez Soi.

Daniela wil indruk maken op hun maître en alles moet dus piekfijn in orde zijn. Mitchell past zijn menu aan en die beslissing loont. De eerste service loopt vlot en de gasten kunnen op tijd ruimte maken voor de tweede lichting klanten. Het koppel heeft duidelijk alles onder controle en dat merkt ook maître Chris op. Bij TJOP’S loopt het minder vlot. De eerste shift klanten heeft zijn cocktail en amuse gekregen, maar de andere gerechten laten lang op zich wachten. Birger springt noodgedwongen bij in de zaal om het tempo van de bediening op te drijven. Maar zelf met een extra man in de zaal raakt de tweede lichting klanten maar langzaamaan binnen…

Wat de duo’s niet weten is dat tussen de klanten van de dubbele shift ook twee geheime recensenten zitten: Hermes Vanliefde en Peter Laloo, uitbaters van het Brugse restaurant Rock-Fort. Zij zijn door de jury gestuurd en hebben niet alleen de snelheid van de dubbele services kunnen beoordelen, maar ook de kwaliteit van het eten. Na hun bezoek aan de twee pop-ups maken ze bekend wie volgens hen Mijn Pop-uprestaurant 2017 mag winnen…

Mijn Pop-uprestaurant 2017, donderdag 27 april om 20.35 uur bij VTM.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.