Valerie De Booser: “Het is niet omdat je in Latem woont dat je veel geld hebt”

Valerie De Booser in Latem Leven - © DPG MediaValerie De Booser in Latem Leven - © DPG Media

De realityreeks ‘Latem Leven’ bij VTM 2 volgt een tiental (on)bekende mensen die in en rond het pittoreske dorp Sint-Martens-Latem hun leven of werk hebben opgebouwd. In de aflevering van dinsdag 17 november 2020 om 21.35 uur wordt Valerie De Booser gevolgd.

Sinds begin februari woont ze in een huurhuis dat nog wat inrichting mist en steekt ze zelf de handen uit de mouwen. “Als het moet, kan ik best wel handig zijn.” zegt Valerie terwijl ze een nieuw houten rek eigenhandig in elkaar steekt. “’t Is niet omdat je in Latem woont dat je veel geld hebt. Ik denk dat dat een grote misvatting is bij veel mensen.”

Sommige Latemnaars benutten hun weekend om te sporten in groep. Olivier, eigenaar van een reisbureau dat exclusieve groepsreizen organiseert, gaat tijdens het weekend fietsen met het Finolini Cycling Team, een lokale fietsclub. Koen Wauters maakt deel uit van het team en ook wielerlegende Johan Museeuw is vandaag van de partij.

© DPG Media

Maxence en zijn vriendin Astrid werken in de horeca en runnen drie restaurants. Het prestigieuze ‘L’Autre Vie’ in het centrum van Latem was het eerste restaurant van het jonge koppel. Ze kregen uitstekende punten van Gault & Millau maar wat voor hen het belangrijkste is, is dat de klanten tevreden zijn.

Als ik 100 op 100 krijg, of 2 op 100 maakt mij weinig uit. Als de klant blij is, ben ik ook blij.

Maxence in Latem Leven
© DPG Media

De Nederlandse schrijver Oscar van den Boogaard eet iedere middag een dagschotel in zijn favoriete restaurant. Hij zit altijd binnen en aan hetzelfde tafeltje.

Als je alleen in een restaurant zit, kan je gesprekken van anderen afluisteren. Ik schrijf ook toneelstukken en een aantal van die stukken zijn letterlijk uit afgeluisterde gesprekken ontstaan.

Oscar van den Boogaard
© DPG Media

Deze aflevering is ook te (her)bekijken op VTM GO.

‘Latem Leven’, dinsdag 17 november 2020 om 21.35 uur bij VTM 2

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.