Cleymans & Van Geel in Liefde voor Muziek - © DPG MediaCleymans & Van Geel in Liefde voor Muziek - © DPG MediaCleymans & Van Geel in Liefde voor Muziek - © DPG Media

Twee frontmannen, een mix van Nederlandse songs en de nodige dosis humor. Nu maakt gouden duo Cleymans & Van Geel zich klaar voor een avond vol muzikale verrassingen in Liefde voor Muziek.

De andere artiesten krijgen de eer om de nummers van het duo voor het eerst in miniconcert én in een eigen herwerking te spelen. Bovendien is er naast de liedjes van Cleymans & Van Geel ook keuze uit de nostalgische nummers van Spring en songs uit het solo-repertoire van Jelle.

“We vinden het heel erg spannend. We hebben onze eerste plaat met eigen nummers uitgebracht en toen was er corona, dus we hebben deze nummers nog nauwelijks gespeeld.”

Jonas Van Geel

Boezemvrienden Jelle en Jonas kennen elkaar al sinds hun twaalfde. Het duo startte hun coverband Cleymans & Van Geel op als een oudejaarsavondgrap en staat intussen al meer dan 15 jaar op de planken. Vorig jaar brachten ze in volle ‘coronastorm’ een eerste album uit met eigen Nederlandstalige songs.

Emma Bale staat te popelen om Heimwee, een nummer van dat album, te brengen in haar eigen versie.

“Ik heb de situatie in het nummer omgedraaid. Jullie zingen dat de deur openstaat en ik zing dat ik er volledig klaar mee ben. De titel is dan ook ‘Boy Bye’ geworden.” 

Emma Bale
Liefde voor Muziek - © DPG Media
Jonas Van Geel, Bert Ostyn, Emma Bale, Ronny Mosuse en Jelle Cleymans – © DPG Media

Ronny Mosuse koos voor Alleen, eveneens een nummer van Cleymans & Van Geel. “Jullie nummers zijn heel musicalachtig. Er zit veel melodrama in”, vertelt Ronny. Al heeft Jelle daar meteen een verklaring voor: “Dat komt door Jonas, hij is een dramaqueen”, lacht hij. Ronny waagt zich tussendoor zelfs aan een dansje met Geike Arnaert. “Sloeber”, lacht Jelle.

Geike zelf zoekt deze week de lage noten op met haar betoverende versie van Omarm. Ze zorgt voor kippenvel bij de anderen en na afloop rest er hen nog maar één ding: elkaar omarmen.

Over de nummerkeuze van Willy Sommers heeft Jelle alvast een heel duidelijk vermoeden: “Ik denk dat hij Met de trein naar Oostende gaat brengen van Spring”, vertelt hij. En die voorspelling komt uit, al gaat de trein in Willy’s catchy nummer niet naar Oostende maar naar Blankenberge:

“Ik ga terug in het verleden en heb de tekst aangepast. Het lied gaat over Tien Om Te Zien en kreeg de titel Ik Herinner Mij Blankenberge.” 

Willy Sommers
Cleymans & Van Geel in Liefde voor Muziek - © DPG Media
Cleymans & Van Geel – © DPG Media

Ook Tourist LeMC gaat de nostalgische toer op en dook in de Spring-vijver.

“Van alle artiesten ben ik het meest benieuwd naar jouw nummer. Jij bent de taalkunstenaar, dus ik neem aan dat je er taalkundig totaal iets anders mee hebt gedaan.”

Jelle Cleymans

En laat het net nu zijn dat Tourist LeMC nauwelijks sleutelde aan de tekst:

“Ik heb voor Vrije Val gekozen. Ik was daar altijd heel grote fan van en dit is één van de weinige covers waarvan ik de tekst amper heb aangeraakt.”

Tourist LeMC

Al werd het nummer wel duidelijk overgoten met een Tourist-sausje, iets wat Ronny Mosuse alvast weet te smaken. “Nu vind ik het eigenlijk een goed nummer”, lacht hij. 

Bert Ostyn koos voor Toyota Camry uit het solo-repertoire van Jelle Cleymans.

“Dit nummer pakte mij. Het is een ode aan het kind dat je was en de muziek die je zo betoverde en tot rust bracht. Ik kan me dit gevoel perfect voorstellen.”

Bert Ostyn

Hij maakte er een jazzy feel good-versie van met de titel Old Black BMW.

De avond afsluiten doen de heren zelf met een pakkend nummer van The Scene, Feest.

“We zijn zware fan van deze band en hun muziek heeft ons geïnspireerd bij het schrijven van onze eigen nummers.” 

Cleymans & Van Geel

De songs

  • Emma Bale – Boy Bye (Heimwee)
  • Ronny Mosuse – Alleen
  • Willy Sommers – Ik herinner mij Blankenberge (Met de trein naar Oostende)
  • Geike Arnaert – Omarm
  • Tourist LeMC – Vrije val
  • Bert Ostyn van Absynthe Minded – Old Black BMW (Toyota Camry)
  • Cleymans & Van Geel – Feest (van The Scene)

Liefde voor Muziek: Cleymans & Van Geel, maandag 15 maart 2021 om 20.40 uur bij VTM en op VTM GO.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.