Vintagedealer Paulette Van Hacht maakt intrede in nieuw seizoen van Stukken van Mensen

De dealers en Evy Gruyaert in Stukken van Mensen seizoen 7 - © SBS BelgiumDe dealers en Evy Gruyaert in Stukken van Mensen seizoen 7 - © SBS BelgiumStukken van Mensen, Play4

De experten van Stukken van Mensen krijgen er een nieuw lid bij: vintagedealer Paulette Van Hacht. De jonge 31-jarige interieurstyliste maakt zo haar intrede in het zevende seizoen van Stukken Van Mensen. Het zevende seizoen is vanaf dinsdag 8 februari te zien op Play4 en op GoPlay.

Paulette Van Hacht is dan wel de jongste van de bende, maar zeker niet minder strijdlustig. Ze jaagt mee op dezelfde pareltjes, pronkstukken, leuke hebbedingen en kunstschatten als haar concullega’s en mede-topdealers. Paulette werd geboren in 1991 en groeide op een familie met een passie voor kunst en interieurdesign. Haar mama is binnenhuisarchitecte en haar tante en meter hebben een kunstgalerij in Antwerpen en Knokke.

Samen met haar mama opende ze in 2015 haar eerste pop-upwinkel in Lier en sinds 2017 staat ze met haar partner aan het roer van ‘Paulette in ’t stad’, een Antwerpse vintage winkel vol vintage meubels, tapijten en unieke handgemaakte items.

Naast haar winkel is ze zelf ook interieurvormgeefster met als handelsmerk kleur. Paulette is gepassioneerd door warme kleurrijke objecten met een beetje humor en heeft een eigen lijn in interieurobjecten onder de naam May I Come In. De lijn bestaat uit zelfontworpen keramiek en vooral textiel: van lampenkappen en gordijnen tot met stof overtrokken bijzettafels.

In het nieuwe seizoen van Stukken van Mensen gaat ze samen met Bie Baert, Sofie Van de Velde, Frank Van Laer, Yves Chung, Carlo Bonte, Boris Devis en Paul De Grande de strijd aan om nieuwe pareltjes te ontdekken. Van een oude Romeinse munt, een werk van Keith Haring tot kleding van Eddy Wally, niets is te zot voor een bod, maar wie trekt de verkoper over de streep en wie blijft met lege handen achter?

Ontdek hieronder de inhoud van aflevering 1:

Aflevering 1

Filmregisseur Jan Verheyen was al eens te gast in Stukken van Mensen, maar keert nu terug met vier zeefdrukken van ‘de Pop Shop III’ van popart- en graffitikunstenaar Keith Haring. De dealers zijn zeer enthousiast en gaan vooral diep in hun geldbuidel moeten tasten, want Jan wil minstens 50.000 euro voor het werk. Als hij erin slaagt om zijn prijs te krijgen, dan behoort het stuk tot de vijf duurste verkochte items ooit in het programma.

De 9-jarige Milan is de jongste verkoper van in het programma en is vastbesloten om een goede deal binnen te halen. Samen met zijn mama hoopt hij een trolley van de ontwerper Joe Colombo te verkopen. De trolley was origineel bedoeld voor het opbergen van architectenmateriaal, maar is ondertussen een echte klassieker. Het item is onder andere te bewonderen in de permanente collectie van het MoMA in New York.

Daarnaast kreeg Jan van zijn vrouw de opdracht om een stuk verkopen uit haar Disney-verzameling: een Pinocchio uit Disneyland Parijs van ongeveer 1,85m en tot slot is er nog Bert Van Renne. Hij is singer-songwriter. Hij deed ooit mee aan The Voice van Vlaanderen en haalde zelfs enkele top 10-hits. Bert hoopt in opdracht van een goede vriend zijn aluminium tafel van de Gentse meubelontwerper Maarten Van Severen te verkopen.

Stukken Van Mensen: seizoen 7, vanaf dinsdag 8 februari, elke dinsdag om 21.30 uur op Play4.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.