Quantcast
Streamz

Vlaams streamingplatform Streamz gaat vandaag officieel van start

Goed nieuws voor de fans van Vlaamse fictie, vanaf vandaag gaat het nieuwe Vlaamse streamingplatform Streamz van DPG Media en Telenet officieel van start. Streamz start met meer dan 1000 titels en exclusieve toegang tot nieuwe lokale en internationale topreeksen en het beste van eigen bodem.

Wat is Streamz?

Het televisielandschap veranderde de afgelopen jaren enorm. Naast klassieke lineaire televisie wordt streaming en ‘on demand’ tv kijken steeds populairder. Vanaf vandaag, maandag 14 september 2020, biedt Streamz een uniek lokaal aanbod, naast dat van de grote internationale spelers. Streamz bundelt voor het eerst voor iedereen de beste series van DPG Media, SBS/Woestijnvis en VRT en zorgt ervoor dat de kijker als eerste toegang krijgt tot heel wat nieuwe reeksen. Daarnaast zal Streamz ook zelf investeren in eigen reeksen: Streamz Originals. Dat aanbod wordt aangevuld met films en exclusieve internationale reeksen, waaronder alles van HBO. 

Streamz moet zo het Vlaamse alternatief worden voor de internationale streamingdiensten zoals Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video.

Hoe kan ik Streamz bekijken?

Streamz is vanaf 14 september voor iedereen beschikbaar via de Streamz-app en via Streamz.be. Voor €11,95 per maand kunnen abonnees op 4 schermen tegelijkertijd in HD kijken. Er is een gratis testperiode van 2 weken. Telenet-klanten kunnen Streamz ook bekijken via hun digitale televisie.

© Streamz
© Streamz

Alle Telenet Play-klanten worden automatisch overgezet naar dit nieuwe aanbod. De medewerking van Telenet aan het platform moet Streamz meteen een vliegende start geven. Telenet bereikt met hun Play en Play More aanbid meer dan 400.000 gezinnen. Zij zullen via digitale TV van Telenet automatisch overschakelen op Streamz.

Kris Vervaet, CEO DPG Media België en voorzitter Raad van Bestuur Streamz: “Dit is een mijlpaal in de Vlaamse mediageschiedenis. Vlaanderen heeft nu wat het verdient: een eigen streamingservice. Dit is wat we nodig hebben om de toekomst van het mooie Vlaamse medialandschap te vrijwaren. Dit is ook wat de Vlaamse kijkers van ons verwachten. Zij willen dat we hen volgen in hun veranderend kijkgedrag. We hebben doorgezet, we zijn blijven geloven in onze droom. We zijn dan ook zeer blij om, samen met onze partner Telenet, van onze droom een realiteit te maken. Vanaf maandag 14 september is het zover. Dan is Streamz er echt.”

John Porter, CEO Telenet: “Ik ben enorm blij en trots dat we dit platform samen met DPG Media lanceren. Dit is de grootste stap voor Vlaamse televisie sinds de lancering van digitale televisie. In deze nieuwe manieren van televisiekijken is samenwerken cruciaal: zo kunnen we de kijker een relevant aanbod voorstellen op een top notch platform, ‘an offer they can’t refuse’. Ik geloof dat we met onze Vlaamse content absoluut het verschil kunnen maken. Kijkers zijn verknocht aan lokale programma’s, films en series. Met Streamz bundelen we het beste van dit alles en vullen we aan met internationale toppers. Met dit lokale platform zorgen we ook voor zuurstof voor de lokale productiesector. Local content is king, en met Streamz zorgen we ervoor dat dit absoluut zo blijft.”

Wat is er te bekijken op Streamz?

Streamz doet een straffe openingszet en zorgt dit najaar meteen voor een exclusieve toegang tot 11 gloednieuwe lokale titels en Originals. Het gaat over previews van De Bende Van Jan De Lichte (VTM), Fair Trade (VTM), Mijn Slechtste Beste Vriendin (VIER), Black-out (Eén), Cheyenne et Lola (Eén), Free Love Paradise (VTM 2) en Streamz Originals Niets Te Melden, Cold Courage, Baantjer, D5R en een docureeks van Eric Goens over Dimitri Vegas & Like Mike. Ook Albatros (Canvas) en Justice for All (VIER), reeksen die nu al in Play als preview beschikbaar waren, zullen ook op Streamz te zien zijn. 

De Bende van Jan de Lichte - © DPG Media
De Bende van Jan de Lichte – © DPG Media

Het lokale aanbod wordt verder aangevuld met een grote catalogus van titels van DPG Media, SBS en VRT zoals Safety First, Studio Tarara, Amigo’s, Callboys, De Dag, Geub, FC De Kampioenen, De Ronde en Eigen Kweek. Bij het uitgebreide internationale aanbod horen onder andere titels van Universal, ViacomCBS, Showtime en alle titels van HBO. De volgende series verschijnen alvast dit najaar: Love Life met Anna Kendrick, The Third Day met Jude Law en The Undoing van de makers van Big Little Lies. 

Peter Vindevogel, CEO Streamz: “Met Streamz willen we de kijker een aanbod bieden dat nergens anders te vinden is. We willen ervoor zorgen dat iedereen in Vlaanderen ons product kent als dé lokale streamingdienst. We slaan de handen in elkaar om herkenbare verhalen van hier te brengen, die zo straf zijn dat ze de wereld kunnen veroveren.En we combineren dat met straffe internationale verhalen, die Vlaanderen kunnen veroveren. We streven ernaar om gemiddeld elke maand een nieuwe exclusieve lokale titel te kunnen brengen. Uiteraard willen we Streamz laten groeien de komende maanden en jaren. We vertrekken met een gezonde klantenbasis van meer dan 400.000 gezinnen. Onderzoek in de lokale en internationale markt wijst uit dat een dergelijk lokale streamingdienst naast de gekende grote internationale spelers, absoluut groeipotentieel heeft.” 

Samenwerking met VRT 

Eerder werd bekendgemaakt dat VRT heel wat titels – zowel in preview als in catalogus – zal aanbieden aan Streamz. Voor dit najaar staan alvast de gloednieuwe Eén-reeksen Black-out en Cheyenne et Lola op het programma. Ook de Canvas-reeks Albatros, dat nu in preview op Play staat, zal te bekijken zijn op Streamz. Daarnaast biedt VRT heel wat catalogusreeksen aan zoals Over Water, Geub, FC De Kampioenen, Eigen Kweek, De Ridder, De Parelvissers, Het Eiland, In De Gloria en De Ronde. 

Black-Out, nu al te zien op Streamz, later dit najaar op Eén - © VRT
Black-Out, nu al te zien op Streamz, later dit najaar op Eén – © VRT

Frederik Delaplace, CEO van de VRT: “We zijn blij dat we mee onze schouders kunnen zetten onder Streamz, waarmee we samen een Vlaams antwoord bieden op het veranderde kijkgedrag. Daarom brengen we enkele prestigieuze, nieuwe fictiereeksen in, bovenop de uitgebreide VRT-catalogus met maar liefst 1.500 afleveringen van geliefde titels. Stuk voor stuk Vlaamse producties, waardoor Streamz zich zal kunnen onderscheiden. Zeer aantrekkelijk dus voor de abonnee, tegelijk stromen er ook nieuwe inkomsten naar de Vlaamse producenten. Opdracht geslaagd.”

Vlaams minister van Media Benjamin Dalle ondersteunt dit initiatief: “Dit is een historisch moment voor de Vlaamse media- en productiesector. In een steeds sneller veranderende digitale en internationale mediacontext moeten de Vlaamse mediabedrijven de handen in elkaar slaan. Met Streamz komt er een krachtig platform waar wordt ingezet op lokale kwalitatieve content. Dit kan alleen maar meer goede fictie opleveren voor de Vlaamse kijker.”

Ook uitgebreid aanbod voor kids en tieners

Streamz bevat een aparte kidszone waar kinderen veilig naar kindertitels kunnen kijken. Ze vinden daar een uitgebreide selectie van bekende titels en gezichten als Puss in Boots, Shrek, Kung Fu Panda, Madagascar, Peppa Pig en Paw Patrol, en heel wat Ketnet-reeksen zoals Olly Wannabe, Helden en De Regel van 3S. Ook voor tieners zitten er series op maat in het aanbod zoals het gloednieuwe seizoen van D5R en wtFOCK, net als titels van Tagmag en Blackpills.

300 extra films per jaar met Streamz+

Naast Streamz, is er voor de cinefiel Streamz+. Bovenop het uitgebreide aanbod van Streamz, komt er een grote filmcatalogus bij: maar liefst 300 extra recente films zullen er per jaar op het platform komen. Zo zullen vanaf mid september onder andere kaskrakers als Jumanji: The Next Level, Harriet, 1917 en Les Misérables te zien zijn. Streamz+ kost maandelijks €19,95. 

Ontdek hier de wereld van Streamz.

Toon meer

Gerelateerde berichten