Voor het eerst dubbele ontmaskering in The Masked Singer

Robots in The Masked Singer - © DPG MediaRobots in The Masked Singer - © DPG MediaRobots in The Masked Singer - © DPG Media

Hun ontmaskering was een shock voor speurders Kevin Janssens, Julie Van den Steen en Andy Peelman en vooral voor gastheer Niels Destadsbader. “Dit vind ik écht niet tof! Zo spijtig! Dit waren eerlijk gezegd een beetje mijn favorieten”, klonk het vanavond in The Masked Singer.

En toch is het liedje van de schattige Robots uitgezongen. Zij werden vanavond als vijfde ontmaskerd. Van onder de reusachtige pakken verschenen tortelduifjes Lize Feryn en Aster Nzeyimana. Zij verbaasden jong en oud de voorbije weken met hun zang- en raptalent. “We hebben ons echt goed geamuseerd”, klonk het.

Bekijk de video van de ontmaskering hier:

Speurder Kevin Janssens had het bij het rechte eind: actrice Lize Feryn en VRT-sportanker Aster Nzeyimana vermomden zich de voorbije weken als Robots. Daar moesten ze aanvankelijk wel even over nadenken.

“We hebben die vraag behandeld, afgewezen, toch de deur op een kier gezet en na lang beraad beslist om toch mee te doen. Ik dacht: ik ga dat niet doen met mijn werk als serieuze journalist. Maar dan dacht ik: ik bén geen serieuze journalist (lacht).” 

Aster Nzeyimana

En dus maakten Lize en Aster kennis met mr en mrs Robot.

“Dit was echt het meest gigantische pak van de reeks. Het lastigste was het skelet, dat super hard was en keiveel woog. Wij zijn allebei mager van nature en we hebben niet veel reserve op onze schouders. Dat skelet steunde daarop en ik zweer het u, dat deed zó veel zeer.”

Aster Nzeyimana

Lize en Aster onthullen in Behind The Mask ook de uitdaging die Aster kreeg in een whatsappgroep met alle Masked Singers. Op het EK moest hij in zijn voetbalcommentaar subtiel het woord ‘robot’ zien te verwerken.

“Ik dacht: dat lukt mij wel. Ik heb anderhalf uur en meer om te babbelen en ik kan daar echt alles in vertellen wat ik wil.”

Aster Nzeyimana

En zo geschiedde tijdens de match tussen Hongarije en Portugal…

Lize Feryn & Aster Nzeyimana zijn Robots in The Masked Singer - © DPG Media
Lize Feryn & Aster Nzeyimana zijn Robots in The Masked Singer – © DPG Media

Het koppel genoot ervan om The Masked Singer samen te kunnen beleven.

Het was een stap in het onbekende. En het leuke is dat we dit samen konden doen. De ontgoocheling eens je eruit ligt is zó groot. De grond zakt van onder je voeten weg.

Lize Feryn

“Het was een eer om te mogen meedoen. Ik was zo blij dat we dit met twee konden beleven. Alles is leuker als je het kan delen met mensen. We hebben alles bereikt wat we wilden. Ik wou een keer goed zingen en een keer goed rappen met Lize. Dat is gelukt.”

Aster Nzeyimana

Verrassing

Niels Destadsbader sloot de show van vanavond bovendien af met een bijzondere mededeling. “Dit is het moment om heel belangrijk nieuws te brengen aan onze Masked Singers, die gemaskerd backstage zitten.” Maar wat is die verrassing juist? Op dat antwoord moeten de kijkers nog heel even wachten…

Behind The Mask is nu te zien op VTM GO en ook op woensdag 16 februari 2022 om 20.35 uur bij VTM.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.