Webserie Hacked naar Canneséries

Hacked - © StreamzHacked - © StreamzHacked - © Streamz

De webserie Hacked van GoPlay en Streamz is geselecteerd voor de Short Form-competitie van Canneséries (1-6 april, Cannes). 

In 10 afleveringen van 14 minuten volgt Hacked drie vrienden: Nilou, Malick en Adanne. Ze delen alles met elkaar maar lijken toch meer vertrouwen te hebben in hun smartphone, de drager van al hun persoonlijke informatie, dan in hun vriendschap. Wanneer ze tot de ontdekking komen dat hun telefoons gehackt zijn, lijkt niets meer zeker. Ze willen er alles aan doen om hun geheimen niet aan de grote klok te hangen, maar met een hacker op de loer, die hen uitdagende opdrachten stuurt in ruil voor hun privacy, worden de drie vrienden geconfronteerd met hun duisterste angsten en geheimen.

Hacked werd geschreven door Laura Van Haecke en Una Kreso en geregisseerd door Laura Van Haecke. Anthony Van Biervliet en Ruben Vandenborre van productiehuis Dingie produceerden de serie voor Streamz en GoPlay. DutchFilmWorks staat in voor de internationale verkoop van de serie.

Het internationale seriesfestival Canneséries is dit jaar aan zijn zesde editie toe. In 2020 pakte de VTM-reeks Red Light (ook te zien op Streamz) twee prijzen op Canneséries, die van de Studentenjury en daarnaast ook de Special Performance Award voor acteurs Carice van Houten, Halina Reijn, Maaike Neuville en Geert Van Rampelberg.

Hacked is een productie van Dingie, GoPlay en Streamz met de steun van het Innovatielab van het VAF/Mediafonds van Vlaams minister van Media Benjamin Dalle, Screen Brussels en Sabam. De reeks is nu al beschikbaar op Streamz en zal later ook op GoPlay verschijnen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.