Quantcast
FictieNajaar 2021

Weer of geen weer: opnames De Redders gestart in Oostende-Mariakerke

Het weer mag dan wel wisselvallig zijn, de cast van de nieuwe televisieserie De Redders laat het niet aan hun hart komen. Na zich enkele weken te hebben voorbereid met onder andere een pittige reddersopleiding, kruipt het jonge acteertalent vanaf vandaag – donderdag 13 mei – in de huid van lifeguard aan de Belgische kust.

De fictieve redderspost staat sinds kort opgesteld op het strand van Oostende-Mariakerke en is de uitvalsbasis van het reddersteam in de docu-fictiereeks. De productie is in handen van 100.000Volts.

“We willen Oostende-Mariakerke verder ontwikkelen tot het meest familievriendelijke strand van de Vlaamse kust. Deze reeks past helemaal in dit plan. Onze kustredders spreken sowieso tot verbeelding van heel wat kinderen. Dankzij deze nieuwe reeks kunnen we zowel de redders als Oostende-Mariakerke extra in de kijker zetten. Tegelijkertijd kunnen we ook in samenwerking met de Oostendse reddingsdienst een educatief luik ontwikkelen om bezoekers bewust te maken van de gevaren van de zee en het strand.”

Bart Tommelein, Burgemeester Oostende-Mariakerke

“Ik ben bijzonder verheugd dat we voor dit project kunnen samenwerken met de stad Oostende. De verhalen in de reeks zullen op een waarheidsgetrouwe manier in beeld gebracht worden. De acteurs kregen allemaal een reddersopleiding en voor de verhaallijnen en de reddingsacties worden we professioneel begeleid door personen met reddingservaring.”

Stef Soetewey, producent bij productiehuis 100.000Volts

Elke dag staat het team van redders klaar om vakantiegangers uit benarde situaties te redden op het strand of op zee. Een verloren gelopen kind, een zwemmer in nood of een kwallenbeet, stuk voor stuk zijn het herkenbare situaties voor iedereen en af en toe leiden ze tot het meer spectaculaire reddingswerk.

De Redders is een mix van spannende momenten, fun, drama, emoties en persoonlijke verhalen. Want hun liefdesleven is al minstens even spannend als de job an sich en ook daar moet er al eens iemand ‘gered’ worden. Julie Vermeire maakt deel uit van de cast en spat van het scherm als beschermengel van de vele toeristen op onze stranden.

Zoektocht in Oostende

Naast de reeks, die dit najaar wordt uitgezonden op Play4, zal er ook een zoektocht in Oostende ontwikkeld worden.

“Met deze zoektocht willen we families met kinderen op een speelse manier bewust maken van de gevaren van de Noordzee. Lang niet iedereen die bij ons als bezoeker van het strand komt genieten, weet waar je best allemaal aandacht voor hebt op zo’n drukke stranddag. De drukte, de hitte, verraderlijke stromingen in de zee of aan de golfbrekers: het zijn allemaal dingen waar je best rekening mee houdt als bezoeker. De scenaristen verwerkten deze alvast in de reeks en ondersteunen op die manier ook onze redders bij hun dagelijkse taak.”

Silke Beirens, Schepen van Mens en Milieu

De Redders zal vanaf dit najaar uitgezonden worden en is de komende 2 jaren te zien op Play4.

Toon meer

Arno Tierens

Redacteur

Gerelateerde berichten