Quantcast
Entertainment

Welk duo wint de finale van LEGO Masters 2021?

Zaterdag is opnieuw een hoogdag voor de LEGO fans, want de finale van LEGO Masters 2021 is aangebroken. De drie resterende duo’s bouwen zich een weg naar de overwinning. De winnaars winnen 25.000 euro en een 4-daagse reis naar LEGOLAND in Denemarken.

Negen weken geleden startten vier Vlaamse en vier Nederlandse duo’s aan de wedstrijd en na maar liefst 144 uur bouwen, blijven de beste drie teams over. Om de finale te winnen moeten de kandidaten binnen een tijd van 28 uur hun meest indrukwekkende bouwwerk neerzetten.

Jan en Julien bouwen een gigantisch kasteel op een rots met een boerendorp, Thomas en Roy bouwen een skidorp op een slapende reus en Bibi en Marcel denken na over een afgeleide van Hollywood: de Brickwood Studio Tour.

Voor de eindbeslissing wordt Brickmaster Jonathan Bennink bijgestaan door Matthew Ashton, de belangrijkste designer van LEGO ter wereld, vice president of LEGO Design en de eerste Brickmaster ooit. Na 14 uur non-stop bouwen, zit de eerste bouwdag erop.  Bij de start van de tweede bouwdag krijgen de finalisten nog kostbare feedback van Matthew Ashton en dat zorgt voor extra druk en spanning bij Thomas en Roy.

We zijn heel trots dat we de finale mogen spelen. We hadden niet durven dromen dat we zo ver zouden komen. Het is een feestelijke dag, nu de winst nog en dan is het feestje compleet!

 Thomas en Roy (Lommel)

Het voelt vreemd om in de finale te staan maar het is echt wel top!

Jan (Wijtschate) en Julien (Gent)

Het is écht fantastisch dat we erbij zijn!

Bibi (Voorhout, NL) en Marcel (Dongen, NL)

Wie van de drie duo’s gaat met de hoofdprijs aan de haal?

LEGO Masters: de finale, zaterdag 8 mei 2021 om 20.30 uur op VTM.

De afleveringen van LEGO Masters zijn ook te (her)bekijken op VTM GO.

LEGO® Masters is een VTM/RTLNl coproductie en wordt geproduceerd door EndemolShine Nederland – onderdeel van Banijay Benelux – en is gebaseerd op het originele Britse format van Tuesday’s Child en de LEGO Group.

Toon meer

Gerelateerde berichten