Quantcast
Televisie

Welke parkplannen vallen in de smaak bij humorgrootmeester Jeroom?

Tijd voor de samensmelting in ‘Bake Off Vlaanderen’! De bakkers van de eerste en tweede week komen samen. Vier vrouwen en evenveel mannen blijven over.

Het zijn winderige dagen in Oostende en de meeuwen laten van zich horen. Het draagt bij aan de stress die heerst in de tent. Sommige bakkers moeten zich bewijzen om bij de groep te kunnen blijven.

De eerste opdracht deze week: een chocoladecake gemaakt naar het voorbeeld van een zelfgekozen kunstwerk. Matisse, Mondriaan en Damien Hirst passeren de revue. Alexandra kiest voor een werk van haar vader, een hobbykunstenaar. Anthony blijft verrassen met speciale ingrediënten, maar gaat dit blijven lukken? Iedereen probeert zijn ziel in het werk te leggen, al blijkt zich dat niet altijd te vertalen in een goede cake. Enkele bakkers slaan de bal mis en er vloeien traantjes.

De technische proef is een soort ‘kaasbloem’ die ook als aperitief kan gegeten worden. Not easy. De jury kijkt uit naar wat de bakkers er ‘gaan van bakken’. Maar ook hier, varieert het resultaat. Tijd om het kaf van het korren te scheiden.  

Cartoonist-kunstenaar Jeroom (host van ‘Junior Bake Off’, nu gratis te zien op Telenet en binnenkort op VIER) bepaalt de opdracht voor het spektakelstuk. Hij wil een eigen pretpark. Iedereen moet een fictieve attractie maken die in zijn park zal passen. Wie gaat met de eer lopen, na deze rollercoaster van een aflevering? En wie begeeft zich naar de exit?

© SBS Belgium

‘Bake Off Vlaanderen’, woensdag 11 november om 20.35 uur op VIER.

Toon meer

Arno Tierens

Eindredacteur

Gerelateerde berichten