Quantcast
Televisie

Wendy Van Wanten in Het huis: “Ik ben altijd meer Wendy dan Iris geweest”

Na Kevin Janssens is Wendy Van Wanten de vierde gast in Het huis. Als Iris Vandenkerckhove toont ze zich van haar meest ongeziene kant: “Ik ben altijd meer Wendy dan Iris geweest.”

Wanneer Eric Goens met zijn oldtimerbusje bij Iris thuis aankomt, legt hij meteen een paar regels op waaraan ze zich moet houden. “We gaan Wendy thuislaten en ik pak Iris mee en er komt een verbod op verkleinwoordjes en schunnige moppen.” Iris belooft vierentwintig uur lang enkel en alleen zichzelf te zijn.

In de fotokamer ziet ze een foto van haar moeder Nelly hangen en dat brengt traumatische herinneringen naar boven: “Het is ongelooflijk. Ik was amper 19 toen ze overleed en dat komt hard aan. Zij was 62 jaar en ik word er binnenkort 62. Dat komt hard aan.” Ook haar eerste cover zal eeuwig verbonden zijn aan het overlijden van mama Nelly. “Ik heb het verlies nog geen plaats kunnen geven. Ik ben al die jaren gevlucht.”

Eind jaren 80 laat Iris een grote indruk na op de Nederlandse tv-maker Jef Rademakers. Hij wil haar als brievenmeisje in zijn soft-erotisch programma De PinUp Club, maar vindt haar naam niet sexy genoeg. Rademakers tovert haar om tot Wendy Van Wanten en creëert daardoor een van de grootste lustobjecten van de Lage Landen.

Jarenlang vlucht Iris weg in haar alter ego Wendy Van Wanten:

“Ik ben altijd meer Wendy dan Iris geweest. Wendy is een fantasie, het leven aan de luchtige kant. Terwijl Iris zich eerder verstopt. Ik had nooit gedacht dat die naam me voor de rest van mijn dagen zou achtervolgen. Want ik heb daar eigenlijk maar vier opnamedagen voor gehad. Niemand had het zogezegd gezien, maar iedereen had het echt wel gezien hoor.”

Iris Vandekerckhove

In de kinderkamer laaien de emoties hoog op, want Iris blikt terug op haar kindertijd en op haar liefdesleven. Hoe komt het dat ze op jonge leeftijd al mama werd? Welke rol speelde haar manager, Danny De Waele echt in haar leven? Wat is het zwaarste kruis dat Iris meedraagt en wat heeft ze met Joachim Stiller, het mysterieuze personage uit de roman van Hubert Lampo?

Dankzij haar echtgenoot Frans heeft Iris nu echt rust gevonden in haar turbulent liefdesleven: “We kunnen niet zonder elkaar en zijn fysiek verknocht aan elkaar. We hebben een dochter samen en moeten het nu eens goed doen.”

Wanneer Iris de kinderkamer verlaat, denkt ze even te kunnen bekomen van alle emoties, maar daar denkt haar verrassingsgast anders over. Ze trekt grote ogen wanneer die het huis binnenvalt. “Dat meen je niet? Dit had ik nooit, nooit, nooit verwacht. Ik weet niet wat ik moet zeggen.”

In de volgende afleveringen ontvangt Eric Goens in Het huis Vooruit-voorzitter Conner Rousseau, presentator Mathias Coppens, sportjournalist Aster Nzeyimana en televisiefiguur Ingeborg Sergeant.

Het huis met Wendy Van Wanten, dinsdag 23 november 2021 om 20.40 uur op Eén. 

Lees ook: Kevin Janssens in Het huis: “Ik heb een enorme bewijsdrang”

Toon meer

Gerelateerde berichten