Wie zijn de mensen achter DRTHVDR, PARADISE en BOBTAIL?

ByLisa Paulussen

9 september 2020
Vanity Plates - © DPG MediaVanity Plates - © DPG Media

De nieuwe realityreeks Vanity Plates gaat elke week op zoek naar de mensen achter de meest opvallende gepersonaliseerde nummerplaten op de Vlaamse wegen. Morgen, donderdag 10 september, maken de kijkers om 20.40 uur kennis met de eigenaars van DRTHVDR, PRINCESS, PARADISE, SEX 069 en BOBTAIL.

IT-specialist Cédric uit Adegem is al heel zijn leven fan van het personage Darth Vader uit Star Wars. Toen hij een gepersonaliseerde nummerplaat bestelde voor zijn droomauto, een Ford Mustang Shelby, twijfelde hij dan ook geen seconde: “Mijn auto is zwart, angstaanjagend en ‘he uses the force’, net als Darth Vader. Het moest dus DRTHVDR worden op de bumper.” 

Cédric leeft voor zijn auto. “Mijn auto is de belangrijkste drijfveer in mijn leven. Ik werk me te pletter om me deze auto te kunnen veroorloven. Maar het is een genot. De motor is de hemel op aarde. In elke tunnel laat ik ‘m brullen. En als mijn banden bijna versleten zijn, trek ik donuts. Er is niets op aarde dat beter ruikt dan verbrand rubber.”

akker Frederik uit Leefdaal noemt zijn vrouw Petra al jaren ‘prinses’ en schonk haar vijf jaar geleden een MINI Cooper met de nummerplaat PRINCESS. Helaas vindt Petra het geen toffe auto, dus rijdt Frederik er zelf mee rond. “Dat zorgt natuurlijk wel voor gefronste wenkbrauwen bij andere bestuurders. Ze verwachten een leuk poppemieke of mooi meisje achter het stuur en dan is het toch altijd schrikken als ze mij zien zitten. (lacht)”

Bij de bakkerij staat steevast een PRINCESS voor de deur, maar af en toe is dat ook een echte prins. “Wij hebben een bekende klant: prins Laurent. De Monseigneur komt ook in de winkel.”

Rudi en Marleen uit Heist-op-den-Berg doen niets liever dan rondreizen met hun mobilhome. En die mobilhome springt behoorlijk in het oog. “Hij is helemaal gepersonaliseerd”, zegt Rudi. “Op de achterzijde staan beren, de lievelingsdieren van Marleen. Op de zijkant staan orka’s, dat zijn mijn lievelingsdieren. En op de bumper hangt de nummerplaat PARADISE. Dit is ons paradijsje om naar het paradijs te rijden.”

Guido ‘Panthera’ uit Welden runde samen met zijn oudste zoon Joshua jarenlang een succesvol limousinebedrijf. Internationale sterren zoals Tina Turner en Lionel Richie zaten ooit op hun achterbank. Op de enige limo die ze nu nog hebben prijkt de nummerplaat SEX 069.Achter de stoere bast van Guido schuilt een gevoelige man die al meermaals getroffen werd door het noodlot. Zijn jongste zoon herstelt van een zwaar verkeersongeval en zijn limobedrijf ging in de vlammen op. “Het is nu zo lang geleden, maar ik heb het nog niet verwerkt. Je levenswerk in een uur weg.”

Chris uit Vorselaar kocht veertig jaar geleden haar eerste Bobtail en was meteen verkocht voor het leven. In de aflevering van Vanity Plates zien de kijkers haar niet rijden met haar nummerplaat BOBTAIL, want Chris is stand-by voor de bevalling van haar hoogzwangere Bobtail Ulla.

Vanity Plates, donderdag 10 september 2020 om 20.40 uur bij VTM 2.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.