Quantcast
Televisie

Wim De Vilder heet kijkers welkom in nieuwe studio van Het Journaal

Na een week te hebben gepresenteerd vanuit de Sporza-studio werd Het Journaal op Eén vanmiddag om 13.00 uur voor het eerst uitgezonden vanuit de nieuwe multifunctionele studio. De eer was weggelegd voor Wim De Vilder om de spits af te bijten.

Met deze woorden mocht Wim De Vilder de kijkers van Het Journaal verwelkomen in de nieuwe studio:

“Welkom in onze vernieuwde studio! Kijkt u gerust eventjes rond, alles hier ruikt nog naar nieuw. Onze technische ploegen hebben de afgelopen dagen en nachten heel hard gewerkt om u vanmiddag deze primeur te geven. En daar zijn we hen bij Het Journaal erg dankbaar voor. We hopen dat het resultaat u bevalt, al zal het voor u en ook voor ons misschien heel even wennen zijn. Maar we brengen u, zoals vanouds, het belangrijkste nieuws van de dag zo goed we kunnen.”

Wim De Vilder
De nieuwe multifunctionele studio van Het Journaal - © VRT
De nieuwe multifunctionele studio van Het Journaal – © VRT

Witte letters

Wat meteen opvalt is dat het nieuwsanker in beeld blijft tijdens het voorlezen van de hoofdpunten. Zijn naam komt ernaast ook nóg promintenter in beeld dan voordien. Achter de desk, die een driehoekige vorm heeft met daarboven een gelijkvormig plafond, staan drie grote schermen om het visueel aantrekkelijker te maken.

Net voor de aankondiging van een nieuw item schuift de foto van het vorige item soms naar omhoog om plaats te maken voor het volgende. Bij een vooruitblik naar een onderwerp dat pas later aan bod komt, verschijnt de titel in een witte kleur op het scherm.

Op het einde komen de namen van de hoofd- en eindredactie voorbij, opnieuw in witte letters. Het tijdstip, op dat moment 13.27 uur, zie je nog snel opstijgen.

Een lichtblauwe zonsopgang staat centraal doorheen de hele uitzending van Journaal, dat wel degelijk zonder ‘het’ wordt geschreven. Het desbetreffende lidwoord wordt immers achterwege gelaten.

Na de paasvakantie, vanaf 19 april, zal Het Journaal Laat op weekdagen een uitgebreidere rol krijgen.

Toon meer

Arno Tierens

Eindredacteur

Gerelateerde berichten