Wim Helsen en hond Swami Bami - © VRTWim Helsen en hond Swami Bami - © VRTWim Helsen en hond Swami Bami - © VRT

Vanaf maandag 1 november ontvangt Wim Helsen nieuwe gasten op zijn zetel in het zevende seizoen van Winteruur. Onder anderen Delphine Lecompte, Bent Van Looy, schrijfster Ibe Rossel, sportpresentator Aster Nzeyimana, actrice Katrin Lohman, televisiemaakster Lidewij Nuitten en actrice Ruth Becquart komen een tekst voorlezen die hen inspireert, ontroert of hun aan het lachen brengt.

In het zevende seizoen nemen opnieuw verschillende bekende Vlamingen met een uiteenlopend beroep plaats op de zetel van Wim Hessel en zijn hond Swami Bami. Comedians, schrijvers, dichters, theatermakers, kunstenaars, maar ook wetenschappers, muzikanten, bedrijfsleiders, architecten, sportmensen of opvallende televisiepersoonlijkheden komen langs.

Allemaal brengen ze een tekst mee die die voor hen een bijzondere betekenis heeft: een korte passage uit een boek, een supporterslied of begrafenis tekst, een trouwbelofte, een gedicht, een citaat uit de bijbel, een stuk uit een speech, een songtekst, een spreuk op een muur, een krantenartikel etc…

Wim vraagt naar de reden waarom zijn gasten juist die tekst gekozen hebben, wat ze erin lezen en wat het voor hen betekent. De tekst wordt op het einde van de uitzending nog eens opnieuw voorgelezen.

 • Maandag 1 november: dichteres Delphine Lecompte
 • Dinsdag 2 november: Bent Van Looy 
 • Woensdag 3 november schrijfster Ibe Rossel
 • Op donderdag 4 november is er geen Winteruur wegens voetbal.
 • Maandag 8 november: sportpresentator Aster Nzeyimana 
 • Dinsdag 9 november: actrice Katrin Lohman 
 • Woensdag 10 november: televisiemaakster Lidewij Nuitten 
 • Donderdag 11 november: Ruth Becquart
 • Maandag 16 november Paulien Cornelisse

In de boekenmaand november komen naast de hierboven genoemde schrijfsters ook nog een aantal andere auteurs langs: 

 • Dinsdag 16 november Paulien Cornelisse
 • Maandag 29 november Geert Mak
 • Dinsdag 30 november Moya De Feyter

Daarnaast ontvangt Wim dit seizoen onder anderen ook Urbanus, Fien Germijns van Studio Brussel, Mathieu Terryn van Bazart, Lisbeth Imbo van De zevende dag, viroloog Steven Van Gucht, theatermaker Jaouad Alloul, kunstenaar Rinus Van de Velde, actrice Sachli Gholamalizad, bisschop Bonny en nog anderen.

Na zeven seizoenen van 75 afleveringen is Wim begin januari toe aan zijn 500ste aflevering. Wie dan de gast wordt, blijft nog even geheim.

Winteruur is een programma van Panenka voor Canvas. 
Einderedactie en productie: Annemie Van Hove.

Het zevende seizoen van Winteruur, vanaf maandag 1 november 2021 om 23.00 uur op Canvas of op VRT NU.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.