Zo bijzonder is de band tussen Francesco en Junior Planckaert

ByLisa Paulussen

7 januari 2024
Foto: Groep24

Tien jaar. Zo groot is het leeftijdsverschil tussen de twee Planckaert-broers Francesco en Junior. Maar zelfs ondanks dat leeftijdsverschil zijn de twee erin geslaagd een bijzonder innige band uit te bouwen. Over de basis van die band vertellen ze meer tijdens een dubbelinterview met het weekblad Primo.

“Francesco en ik vullen elkaar perfect aan. Samen weten wij alles”, lacht Junior hartelijk. “Nee, serieus. Wij verschillen tien jaar in leeftijd. Daardoor was Francesco lange tijd een soort vaderfiguur voor mij”, legt hij uit. “Onze pa was veel weg toen ik jong was. Hij zat vaak in het buitenland, dat was in de tijd van z’n houtzagerijen in Litouwen. Maar gelukkig was Francesco er dus.”

“Ik heb altijd veel zorg gedragen voor Junior. Was veel met hem bezig toen hij nog een kind was”, geeft Francesco toe. “Ik had een crossauto, Junior zat dan naast mij en reed met mij mee. Ik bracht hem overal naartoe waar hij moest zijn.” Waarop Junior besluit met: “Of ik mijn vader toen miste? Ja, absoluut. Maar ik heb daar geen nadelen van ondervonden, hoor. Op de momenten dat mijn ouders er moesten zijn, waren ze er altijd. En dat is nu nog altijd zo.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.