Zo hoopt Nick Laenen uit ‘Blind Getrouwd’ z’n grote kinderwens te kunnen vervullen

Foto: VTM

Nick Laenen, de Antwerpenaar die bekend werd dankzij zijn deelname aan het VTM-programma ‘Blind Getrouwd’ in 2020, koestert al lang een grote kinderwens. Maar nadat hij vorig jaar met zijn vriend een infoavond over adoptie bijwoonde, hebben ze beslist die optie alvast te laten varen.

“We zijn van het idee van adoptie afgestapt”, laat Nick optekenen in Dag Allemaal. “Het zou te lang duren en sommige landen zijn zeer streng: het Afrikaanse continent en bepaalde Europese landen willen niet dat kinderen geadopteerd worden door een koppel van hetzelfde geslacht. Een andere optie is pleegzorg, maar dat wil ik niet. Stel je voor dat je je drie jaar lang hecht aan een kind en plots gaat het terug naar de biologische ouders. Dat zou voelen alsof je kind wordt afgepakt.”

“Ik vind pleegzorg dan ook een mooi initiatief, maar het past niet bij mij”, vervolgt Nick . Daarom kijken we nu naar draagmoederschap in het buitenland. Dat is wettelijk beter geregeld dan in het binnenland”, verklaart hij hun keuze.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.