Zo houdt Maarten Bosmans z’n diabetes onder controle

ByLisa Paulussen

10 februari 2024
Foto: VTM

In de zomer van 2023 moest acteur Maarten Bosmans de helft van z’n linkervoet laten amputeren, nadat een trombose de bloedtoevoer naar zijn grote teen afsneed. Intussen is hij – letterlijk – weer op de been, al is hij nog in afwachting van de komst van een prothese en een orthopedische schoen.

Maar de gevolgen van zijn geamputeerde voet zijn niet de enige gezondheidsproblemen waar de acteur mee kampt. Zo heeft hij ook nog diabetes type 2. Wat doorgaans betekent dat je veel moet bewegen én op je voeding moet letten. In Primo vertelt Maarten hoe hij dat laatste aanpakt.

“Ik volg het ‘fret-den-helft-dieet’, zoals ze in Antwerpen zeggen”, vertelt hij. “Ik eet en drink wat ik wil, maar veel minder. Dus als ik met m’n vrouw op restaurant ga, bestel ik een fles wijn. Als dat niet meer zou mogen, blijf ik liever thuis”, meent de acteur. “Ben ik dan een ‘alcolieker’? Ik heb 43 dagen in het ziekenhuis gelegen, zonder er last van te hebben dat ik niet mocht drinken. Dan valt het wel mee met mijn alcoholisme, hé?”, lacht hij.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.