Zoveel jobs had Björn Soenens al

Foto: VRT

Begin volgend jaar ruilt VRT-correspondent Björn Soenens de Amerikaanse metropool New York opnieuw in voor de Brusselse Reyerslaan. Na acht jaar komt er dan namelijk een einde aan zijn job als Amerika-correspondent voor de openbare omroep.

“Ik werk al 33 jaar voor de VRT, en ik denk dat dit al mijn tiende job is”, laat hij optekenen in Humo. “Ik ben hoofdredacteur van het journaal geweest, chef buitenland, eindredacteur, algemeen reporter en expert. Ik heb ‘Koppen’ opgestart, ik heb voor de radio gewerkt, kortom: ik heb zowat alles gedaan wat er te doen viel”, zegt Björn.

Op de vraag wat dan vanaf volgend jaar zijn elfde job zal zijn, kan hij nu evenwel nog geen concreet antwoord geven: “Daar worden momenteel gesprekken over gevoerd. Maar mijn lat ligt hoog, dat weten ze bij de VRT”, zegt Björn. “Ik wil relevant werk blijven maken en blijven doen waar ik goed in ben: analyseren en kritische vragen stellen. Ik ga dus niet terug naar België om op mijn luie krent te zitten”, verzekert hij.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.