Quantcast
FictieNajaar 2021

Adil El Arbi en Bilall Fallah stellen nieuwe fictiereeks Grond voor op Film Fest Gent

Vanavond stellen regisseurs Adil El Arbi, Bilall Fallah en Mathieu Mortelmans samen met de schrijvers in primeur de cast en crew van hun nieuwe Play4-fictiereeks Grond voor op het Film Fest Gent. Onder anderen Saïd Boumazoughe, Charlotte De Bruyne, Barbara Sarafian en Reinhilde Decleir maken deel uit van de cast. De reeks is vanaf dinsdag 26 oktober te zien op Play4 en op Goplay.be en nadien ook op Streamz.

Op het Film Fest Gent worden er nieuwe series en films voorgesteld, waaronder Grond, de nieuwe fictiereeks van regisseurs Adil El Arbi, Bilall Fallah. De reeks legt de focus op waar moslims moeten begraven worden. Hier of in het land van herkomst?

Wanneer Ismael, Smile voor de vrienden, het repatriëringsbedrijf van zijn vader overneemt, lijkt hij de oplossing voor het probleem te hebben gevonden. Hij wil de grond van Marokko naar België halen. Het lijkt een eenvoudig en geniaal idee, maar zonder het te beseffen opent hij hiermee de doos van Pandora.

Cast: Yassine Ouaich (GR5) als Smile, Ward Kerremans (Penoza) als Jean-Baptiste, Ahlaam Teghadouini (Hoodie) als Nadia, Saïd Boumazoughe (Patser) als Rachid, Ben Hamidou (The Team) als Omar, Charlotte De Bruyne (De Twaalf) als Alizée, Barbara Sarafian (Gevoel Voor Tumor) als Marilou, Reinhilde Decleir (Beau Séjour) als Rozanne, Dries Heyneman (Bevergem) als Mario, Emilie De Roo (16+) als Vanessa, Tom Vermeir (De Twaalf) als Brahim, Mourade Zeguendi (Gina & Chantal) als Imam en Wannes Cappelle (Bevergem) als Geert.

Regisseurs:  Adil El Arbi, Bilall Fallah en Mathieu Mortelmans.
Showrunner: Zouzou Ben Chikha.
Schrijvers:  Zouzou Ben Chikha en Wannes Cappelle, Dries Heyneman.

Grond is een productie van het Gentse productiehuis Lunanime in opdracht van Play4 en Telenet en in coproductie met het Belgische Los Morros, het Nederlandse Big blue en Waalse Dragon Films. De reeks kwam tot stand met de steun van Creative Europe – Media Programme of the European Union, VAF/Mediafonds, Screen Brussels en de Belgische Tax Shelter voor filmfinanciering.

Voor de internationaal distributie wordt er samengewerkt met Netflix en Dynamic Television.

Grond, vanaf dinsdag 26 oktober 2021 om 20.35 uur op Play4 en nadien ook op Streamz. De reeks zal in het buitenland te zien zijn op Netflix en later ook in België op Netflix.

Toon meer

Gerelateerde berichten