Quantcast
Radio

Africa van Toto op nummer 1 in ’80s top 880 van Nostalgie

Africa van Toto is voor het tweede jaar op rij de ultieme nummer 1 in de Nostalgie ’80s top 800, dat maakte Nostalgie-dj Bjorn Verhoeven vanavond bekend. Het werd een spannende ontknoping want de luisteraar kon op de laatste dag de top 20 in de juiste volgorde zetten.

Africa van Toto staat voor het tweede jaar op rij helemaal bovenaan de Nostalgie ’80s top 880, gevolgd door Bryan Adams met Summer Of ’69 en Queen met Radio Gaga sluit de top drie af. George Michael heeft maar liefst 15 noteren, waarvan 8 noteringen met Wham!, Madonna staat 13 keer in de lijst, Prince 11 keer en Michael Jackson, U2 en de Simple Minds hebben 10 noteringen in de lijst. Soulsister, TC Matic en Technotronic hebben de hoogste Belgische noteringen.

Naast de ‘80s Top 880 pakte Nostalgie ook uit met de ’80s Droomfabriek, waar luisteraars gebeurtenissen uit de jaren 80 konden herbeleven. Er werden concerttickets en een meet & greet met Bonnie Tyler weggegeven en enkele luisteraars kregen de unieke kans om deel te nemen aan een ’80s aerobics-sessie in Jane Fonda-stijl in Ontmoetingscentrum Nova in Antwerpen. 

“Aan de enthousiaste reacties van de luisteraars merk je dat zo’n 80s-lijst exact doet wat je ervan hoopt: het zorgt voor vreugdemomentjes bij nummers die je niet elke dag meer hoort en tegelijk voor het uitbundig beleven van de ultieme classics die we hogerop te horen krijgen. En als de 80s nog niet genoeg waren om de herfstblues te verjagen, lanceerden we voor de zekerheid ook nog de ‘Feelgoodcast’, een podcast waarin Leen Demaré op zoek gaat naar de ultieme tips voor een leven vol geluk.”

Kevin De Geest, Creative Director

Na de jaren ’90 in september en de jaren ’80 in oktober, staan in november de jaren ’70 centraal bij Nostalgie.

De volledige lijst van de ’80s Top 880 kun je terugvinden via deze link.

Toon meer

Gerelateerde berichten