Andy Peelman wint BV Darts - © DPG MediaAndy Peelman wint BV Darts - © DPG MediaAndy Peelman wint BV Darts - © DPG Media

De pijltjes zijn gegooid en wel in het voordeel van Andy Peelman. In de grote finale van BV Darts op VTM 2 – een thriller van formaat – haalde hij het van tegenstander Olivier Deschacht.

Eerder op de avond wonnen beide heren het respectievelijk van Kamal Kharmach en Kenji Gooris en kwamen zo tegen elkaar uit. 

Vlak voor Andy en Olivier aan de eerste leg begonnen, werden ze nog toegesproken door de nummer 2 en 3 van de wereld: Peter Wright en Michael van Gerwen. De nummer 5 van de wereld, onze landgenoot Dimitri Van den Bergh, was er live bij in de studio en demonstreerde voor beide finalisten nog eens hoe je nu vlotjes een ‘180’ gooit.

In de final match startten beide heren op 501 punten en ook nu moesten ze dubbel uit gooien. Eerst ging het gelijk op, beide heren wonnen één leg. Maar dan schakelde Andy een versnelling hoger. Met een dubbel 12 en dubbel 16 kon Andy als eerste 3 winnende legs achter z’n naam schrijven. Het dak ging eraf wanneer hij de BV Darts-beker boven het hoofd mocht steken.

“De ontlading na die laatste dubbel 16 was enorm. Ik denk dat de opgekropte zenuwen en stress daar zeker mee voor hebben gezorgd. Maar wat een fijn moment. En hoe alle supporters mij voor een stuk naar die overwinning hebben geroepen. Onvergetelijk! Ja, ik ben echt trots.”

Andy Peelman

“Andy speelde een perfecte wedstrijd. Hij zet zich op dubbel 4 en gooit uit, zet zich op dubbel 16 en gooit uit. Ik heb geen schijn van kans gehad. Dan kan ik me er wel bij neerleggen eigenlijk.”

Olivier Deschacht

World Darts Championship

Vanaf volgende week, woensdag 15 december, start op VTM 2 het World Darts Championship vanuit Londen. Er zullen in totaal 3 Belgen aantreden in het Alexandra Palace (Mike De Decker op zaterdag 18 december, Dimitri Van den Bergh speelt zijn eerste wedstrijd op dinsdag 21 december en Kim Huybrechts op woensdag 22 december). VTM 2 zendt alle avondsessies van het volledige toernooi uit, en ook de middagsessies wanneer een Belg speelt.

Lees ook: Dimitri Van den Bergh komt finalisten aanmoedigen tijdens finale van BV Darts

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.