Quantcast
Televisie

Artiesten ‘Liefde voor Muziek’ coveren ‘Porselein’ voor Rode Neuzen Dag 2020

Vorige week raakte er bekend dat alle artiesten van het voorbije seizoen een unieke Liefde voor Muziek-aflevering hebben opgenomen voor Rode Neuzen Dag 2020. Regi, Gene Thomas, Karen Damen, André Hazes, Sean Dhondt, Peter Vanlaet van Mama’s Jasje en Tom Dice & Kato van The Starlings waren er graag bij. Vandaag, donderdag 29 oktober 2020, geven ze al een eerste song vrij uit het programma: Porselein.

Het is een nummer om jongeren een hart onder de riem te steken. En bij enkele meisjes en jongens gebeurde dat ook letterlijk, want zij waren erbij tijdens de opnames.

© DPG Media

Porselein beschrijft perfect waar Rode Neuzen Dag om draait

Het groepsnummer moest natuurlijk een cover zijn – want daar draait het programma nu eenmaal om“, steekt Regi van wal. Na wat zoeken kwamen de makers van het programma uit bij het liedje ‘Porselein’. Een nummer dat de Liefde voor Muziek-band onder leiding van Jeroen Swinnen, samen met Regi in een nieuw jasje stak. “De tekst van Porselein beschrijft perfect waar Rode Neuzen Dag om draait”, verduidelijkt Jeroen, ” en dat vanaf de eerste zinnen al: In het diepste van mijn ziel, ben ik eenzaam en fragiel. Maar ik staar de wereld aan als een winnaar.

Het is een nummer dat hoop geeft en verbinding ook. De laatste zin van het liedje is: wie is net als ik van porselein? Dat vat het goed samen. Je bent niet alleen“, vertelt Regi. De tekst lieten de twee ongemoeid maar er ligt wel meer contrast in de melodie. “Het refrein hebben we wat meer intimiteit gegeven“, gaat Jeroen verder, “om dan te komen tot dat hoopgevende van de ‘Regi-sound’. Het wordt zo een echte meezinger.

Bekijk hier de Rode Neuzen Dag song ‘Porselein’:

Derde leven voor Porselein

Porselein werd al eens gecoverd voor de serie #LikeMe op Ketnet. Dat het nummer nu voor Rode Neuzen Dag een derde leven krijgt, vindt Stefaan Fernande, de originele schrijver van het nummer, meer dan prima.

We weten allemaal wat er met Yasmine gebeurd is. Dat een nummer van haar nu kan helpen om de veerkracht van jongeren te versterken – daar kan ik alleen maar blij om zijn. Je hoeft je namelijk niet altijd stoerder voor te doen dan je eigenlijk bent; soms red je het gewoon niet alleen.”

Stefaan Fernande

 “Toen ‘Porselein’ uitkwam in de nineties zat mentaal welzijn nog veel meer in de taboesfeer dan nu. Niet lekker in je vel zitten werd gezien als aanstellerij of, erger nog, als een teken van zwakte. Nu beseffen we gelukkig steeds meer dat je zwakke punten erkennen net je kracht kan zijn. We zijn tenslotte allemaal een beetje van porselein.”

Stefaan Fernande
© DPG Media

Geen André Hazes wel een zingende Regi

André Hazes is niet in de song ‘Porselein’ te horen. Dat komt omdat hij zich halverwege de opnames niet goed voelde. Regi heeft daarom de stukken van het liedje die voor André bestemd waren, zelf ingezongen. Ook de andere artiesten: Gene Thomas, Karen Damen, Sean Dhondt, Peter Vanlaet, Tom Dice & Kato konden zich helemaal vinden in het nummer en in de boodschapResultaat: een doorleefde versie van het liedje, waar ook een passende videoclip bijhoort.

 “Ik heb het iets lager ingezongen dan wat oorspronkelijk de bedoeling was. Maar het resultaat is écht ok – al zeg ik het zelf. Iedereen weet dat ik geen zanger ben – maar voor het goede doel doet een mens al eens rare dingen hé.”

Regi
© DPG Media

Liefde voor Muziek, de Reünie op vrijdag 13 november 2020 om 20.40 uur bij VTM.
Rode Neuzen Dag, de goeddoelactie van VTM, Qmusic, HLN en Belfius vindt dit jaar plaats op 4 december 2020.

Toon meer

Gerelateerde berichten