Michel Van Dousselaere en Herbert Flack in Aspe - © DPG MediaMichel Van Dousselaere (rechts) en Herbert Flack (links) in Aspe - © DPG MediaMichel Van Dousselaere en Herbert Flack in Aspe - © DPG Media

De 72-jarige acteur Michel Van Dousselaere is overleden aan een zeldzame vorm van dementie. Van Dousselaere is bekend van zijn rol in Aspe, Danni Lowinski, Wittekerke, Zone Stad en nog vele andere reeksen, zoals: De Vijfhoek en De Elfenheuvel.

Acteur Michel van Dousselaere heeft heel wat rollen op zijn palmares staan. Naast Danni Lowinski en Aspe was hij ook te zien in Wittekerke, Zone Stad, Vermist, Het Goddelijke Monster, De Vijfhoek en De Elfenheuvel. Zeven jaar geleden, in 2014, werd er reeds een zeldzame vorm van dementie vastgesteld. De acteur verdween nadien uit het publieke leven en zijn toestand ging achteruit, dat liet zijn vrouw Irma Wijsman eind vorig jaar weten.

De acteur kreeg de diagnose afasie: een hersenaandoening die het spraakcentrum aantast. Door de ziekte verloor Michel zijn woorden en werd hij twee jaar geleden noodgedwongen om in de Antwerpse Roma officieel afscheid te nemen van het podium en publiek. Daarna verhuisde hij naar Amsterdam, met zijn Nederlandse echtgenote Irma Wijsman.

Irma was al een tijdje voorbereid op wat er zou komen, want in november 2020 liet ze weten dat de situatie van haar echtgenoot steeds slechter werd. Toch bleef het koppel hoopvol en lukte het hun om corona buitenshuis te houden.

Aspe

Acteur Herbert Flack werkte tien seizoenen lang samen met Michel Van Dousselaere in Aspe. Het duo vormde een team.

Ik heb 10 seizoenen lang samengewerkt met hem voor Aspe. Hij was er altijd bij, wij waren een team. We zaten samen op hotel, want hij woonde in Amsterdam, we stonden samen op de set,… Michel is iemand met veel humor en temperament, soms ook wat eigenzinnig. Niemand had door dat hij een ziekte had. Zijn geheugen viel wel eens weg, maar dat gebeurde bij ons allemaal.”

Herbert Flack

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.