Belastingspecial: De Inspecteur helpt luisteraars met invullen van belastingbrief

© Pexels.com/ Olya Kobruseva© Pexels.com/ Olya Kobruseva© Pexels.com/ Olya Kobruseva

Naar aanleiding van de belastingaangifte geeft de Sven Pichal in De Inspecteur op Radio 2 tips voor het invullen van de belastingbrief in de Belastingspecial. De special is te horen van dinsdag 25 tot en met vrijdag 28 mei op Radio 2.

Iedereen die hulp nodig heeft met het invullen van zijn of haar belastingaangifte, kan van dinsdag 25 tot vrijdag 28 mei terecht bij de Inspecteur op Radio 2. Op woensdag 26 en donderdag 27 mei opent Radio 2 samen met de Federale Overheidsdienst Financiën een callcenter waar de luisteraar alle fiscale vragen kan indienen. De specialist helpt meteen verder of belt binnen de 10 minuten terug met de gevraagde info. Het nummer van het callcenter zal nog worden bekendgemaakt op Radio 2.

Overzicht programma op Radio 2

Ontdek hieronder het programma van de Belastingspecial in De Inspecteur:

  • Dinsdag 25 mei: Wat is er nieuw op je belastingbrief? Minister van Financiën, Vincent Van Peteghem geeft uitleg.
  • Woensdag 26 mei: Welke invloed heeft thuiswerken op je belastingbrief en is een boekhouder zijn geld waard? Journaliste Sonja Verschueren van De Tijd geeft uitleg.
  • Donderdag 27 mei: Wat zijn de meest gestelde vragen in het callcenter? Francis Adyns van de FOD Financiën geeft uitleg.
  • Vrijdag 28 mei: Hoe ziet de belastingbrief er in de toekomst uit?

Overzicht live-vragensessies in de Radio 2-app

Niet alleen on air, maar ook online kan iedereen de fiscale tips & tricks de hele week volgen. Ook na de radio-uitzendingen blijft De Inspecteur paraat, met 3 live-vragensessies in de Radio 2-app:

  • Dinsdag 25 mei: De nieuwigheden op je belastingbrief, Francis Adyns van de FOD Financiën geeft antwoord.
  • Woensdag 26 mei: Welke invloed heeft thuiswerken op je belastingbrief? Kan je bijvoorbeeld je nieuwe bureaustoel inbrengen, of de extra verwarmingskosten? Journaliste Sonja Verschueren van De Tijd geeft antwoord.
  • Vrijdag 28 mei: Wat hebben we geleerd en wat moeten we onthouden? Francis Adyns van de FOD Financiën geeft antwoord.

Meekijken kan elke dag vanaf 9.30 uur via de Radio 2-app. Ten slotte vat De Inspecteur ook alles samen op radio2.be, zodat iedereen nadien moeiteloos de antwoorden vindt op de meest prangende vragen.

De belastingspecial van De Inspecteur: van dinsdag 25 tot en met vrijdag 28 mei op Radio 2 en via de Radio 2-app.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.