Quantcast
FictieTelevisie

Belgische fictie blikvanger op internationaal seriefestival SER!AL K!LLER

Op het internationaal seriefestival in het Tsjechische Brno, staat dit jaar Belgische fictie centraal. Het SER!AL K!LLER-festival bestaat nog maar vier jaar, maar heeft op korte tijd het kwaliteitslabel gekregen voor topfictie. Belgische series als Undercover, Gevoel voor tumor en Albatros zullen de grote blikvangers zijn.

Elk jaar focust het festival zich op een land of regio met spraakmakende en toonaangevende fictie. Vorige jaren stonden de Scandinavische landen en Groot-Brittannië in het middelpunt, maar dit jaar is het de beurt aan ons land. De selectie bevat een mix van minimaal zes topseries van de VRT en van andere zenders in ons land. Ook het VAF /Flanders Image zet mee de schouders onder het initiatief.

“We vertellen verhalen die emotioneel beklijven. Zo durven we humor toe te voegen aan moeilijke thema’s zoals in Gevoel voor Tumor of Albatros of in crimireeksen zoals Undercover. Dat maakt ons uniek in het buitenland, maar het werkt ook inspirerend. Gevoel voor Tumor krijgt ook een Tsjechische remake. Wij kijken er naar uit om tijdens Serial Killer in dialoog te gaan met andere makers en elkaar wederzijds te inspireren.”

Elly Vervloet, expert internationale coproducties fictie VRT

Geloofwaardigheid

SER!AL K!LLER kreeg op korte tijd geloofwaardigheid en vertrouwen in de internationale mediasector en bij het publiek. Met het promoten van kwaliteitsdrama uit heel Europa, vormt het festival zo een platform voor grensoverschrijdende samenwerking en nieuwe projecten. Het biedt een internationaal programma aan voor de professionele mediasector, maar ook voor het publiek. Grote spelers zoals Amazon Studios en HBO Europe, maar ook publieke omroepen en commerciële zenders nemen deel.

“De laatste jaren heeft de Belgische fictie zich in navolging van het Scandinavisch drama helemaal op de voorgrond gedrongen. Belgische fictie weet altijd te overtuigen door zijn unieke authentieke stijl en storytelling. We zijn heel trots dat we dit volop kunnen tonen op ons festival. Als teaser geef ik alvast mee dat de VRT-serie Albatros een prominente rol zal spelen op het festival.”

Kamila Zlatušková CEO en oprichter SER!AL K!LLER

In normale omstandigheden lokt het festival 10.000 bezoekers, waaronder veel jonge mensen. Het festival zal omwille van de coronacrisis deels online en deels fysiek plaats vinden.

Meer info over het programma van SER!AL K!LLER en de volledige selectie van Belgische series volgt later.

Toon meer

Gerelateerde berichten