Binnenkort nieuw op VIER, Forever Young met Frances Lefebure

Elk jaar trekken honderden Vlaamse jongeren de wereld in, hun dromen achterna. Om de wereld te zien; nieuwe plekken te ontdekken; het leven te vieren. Het zijn ervaringen om levenslang te koesteren. Maar soms gaat er op die onvergetelijke reis iets heel erg mis: door een ongeluk, een dramatische wending van het lot of plotse ziekte keren sommigen van hen nooit naar huis terug.

Ze worden enkel nog een naam op de voorpagina van de krant, met hun leeftijd tussen haakjes, maar zelden lees je wie ze écht waren. Wat ze betekenden voor hun familie en vrienden. Wat die reis met hen deed en wat het leven voor hen de moeite waard maakte. Hun familie blijft met even grote vragen achter: wat is er gebeurd tijdens die laatste dagen? En vooral: was hun zoon, dochter, broer of zus gelukkig op dat laatste moment?

In Forever Young reist Frances Lefebure die jongeren achterna. Samen met broers, zussen, ouders of beste vrienden maakt ze die laatste reis opnieuw, en onderweg houden ze de warme herinneringen aan hen springlevend. Pakkende portretten over jonge helden die zoveel meer waren dan ‘op het verkeerde moment op de verkeerde plaats’.

GHANA – Liza (20) – Liza worstelt als tiener met de vraag: wat wil ik precies in het leven? Wanneer haar ouders haar meenemen naar Ghana, wordt ze verliefd op Afrika. Dit is wat ze wil doen: vrijwilligerswerk, een schooltje oprichten. Ze verzet er bergen werk en maakt een onvergetelijke indruk, maar ze zal haar werk nooit kunnen afmaken. Haar ouders gaan acht jaar later kijken naar het resultaat van haar levenswerk.

Story image

SLOVAKIJE – Jasper (17) – Een scout in hart en nieren, die letterlijk door het leven huppelt. Het avontuurlijke scoutskamp in Slovakije moet een spectaculaire afsluiter van zijn onbezorgde jeugdjaren worden. Tot het noodlot toeslaat, op de top van één van de mooiste bergen van Slovakije. Zijn scoutsleider en zijn broer trekken zes jaar later samen met Frances exact hetzelfde gebergte in.

Story image

THAILAND – Lesley (30) – Als prille twintiger komt Lesley in een zwaar auto-ongeluk terecht. Zijn leven hangt even aan een zijden draadje. Daarna maakt hij een klik: hij wil van het leven genieten en de wereld zien. In Thailand wordt hij halsoverkop verliefd: op het land én een vrouw. Lesley bouwt er zijn leven uit en geeft er les in een plaatselijke school. Maar een nachtelijke zwempartij op het zuidelijke eiland Koh Chang draait uit op een drama. Zijn zus Tara is nooit in Thailand geraakt om haar broer op te zoeken, maar nu wil ze op die bijzondere plek afscheid van hem nemen.

Story image

NOORWEGEN – Leentje (26) – Met haar 1 meter 58 is de Limburgse Leentje vastbesloten om zich te laten gelden. Ze werkt extra hard om zich te bewijzen in de tv-wereld, en dat lukt haar. Ze krijgt een unieke kans om mee te gaan als medewerker bij het avontuurlijk reisprogramma 71 graden Noord. Maar in Noorwegen komt de hele ploeg in een nachtmerrie terecht wanneer Leentje, samen met presentator Ernst-Paul Hasselbach, een fatale crash maken. Haar lief Jan maakt haar droomreis in haar plaats af.

Story image

VS – Tijl (20) – Tijl is verslingerd aan Amerika en als hij de kans krijgt om er een aantal maanden te gaan studeren twijfelt hij geen seconde.  Hij beleeft er de tijd van zijn leven, maar vlak voor zijn terugkeer naar huis, loopt het helemaal fout. Zijn papa en zijn broer reizen Tijl achterna.  

Story image

ZUID-AFRIKA – Pauwel (29) – Iedereen die Pauwel kent, noemt hem een creatieve duizendpoot. Altijd bezig met 101 projecten, enorm getalenteerd en intelligent. Pauwel heeft zijn zinnen gezet op een job bij de Verenigde Naties, en trekt daarom op stage richting Swaziland. Tijdens een korte trip naar Kaapstad loopt het mis. Zus Joke en papa Jos willen Pauwel achterna.

Forever Young is een programma van De Chinezen voor VIER. Een adaptatie van Break Free (VARA/BNN/SkyhighTV). In Nederland won de documentairereeks verschillende prijzen. 

Forever Young, vanaf woensdag 6 november op VIER.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.