CAMILLE ontpopt zich tot gitaarchick in Liefde voor Muziek met Hey Girl van Zornik

Liefde voor Muziek, met de songs van Zornik - © DPG MediaLiefde voor Muziek, met de songs van Zornik - © DPG MediaLiefde voor Muziek, Zornik

Gouden en platina albums, uitverkochte tours, talloze festivals in binnen- en buitenland,  setlists vol hitsingles, awards die niet meer op één hand te tellen zijn en onvoorwaardelijke fans. Op maandag 18 april staat Koen Buyse van Zornik centraal in Liefde voor Muziek en dus worden de gitaren bovengehaald.

En dat mag letterlijk genomen worden. CAMILLE laat zich volledig gaan op de hit Hey Girl en speelt voor het eerst ooit ook zelf een stukje op de gitaar. “Ik heb speciaal gitaar leren spelen voor dit nummer. Willen jullie mijn gitaar ook allemaal signeren?”, lacht stoere rock chick Camille.  

Davina Michelle koos voor de klepper Its So Unreal die voor de grote doorbraak van de band zorgde. “Ik heb daaruit opgemaakt dat je je eigen feestje moet bouwen en niet moet luisteren naar wat anderen zeggen”, vertelt Davina. En zo gezegd, zo gedaan. Davina breekt het kot af en maakt niet alleen het podium maar ook de zetel onveilig.

Ook Pat Krimson en Loredana van 2 Fabiola zorgen met hun versie van Believe In Me voor een verrassing van formaat. Wat lijkt te beginnen als een akoestische versie, draait plots toch heel anders uit…

Zornik zocht als band graag controverse op, zo toverde Koen zich voor de videoclip van Scared Of Yourself helemaal om tot vrouw. “Onze platenfirma wilde die clip niet maken dus we dachten ‘fuck it’. We hebben hem helemaal zelf betaald en het was onze goedkoopste, meest succesvolle clip ooit.” Suzan & Freek ruilden de gitaren en drums in voor een akoestische versie die Koen sterk raakt. “Ik heb dit nummer geschreven toen ik niet zo’n gelukkig mens was. Er zit normaal spanning in maar jullie maakten er iets hoopvol van!”, reageert Koen.

En ook Ozark Henry geeft het nummer The Enemy een veel diepere betekenis volgens Koen: “Je hebt mij vandaag heel bewust gemaakt, gewoon door de manier waarop je het gebracht hebt. Ik denk niet dat ik het nummer ooit nog hetzelfde zal zingen.”

Margriet Hermans dook voor haar nummerkeuze als enige in het repertoire van Koen zelf. Ze toverde My Love om tot een Nederlandstalig, breekbaar nummer met de titel Zeg Het Mij. Een versie waar Koen en de andere artiesten helemaal stil van worden. “Ik wist niet dat ik zo’n mooi liedje had geschreven”, reageert Koen.

Zelf sluit Koen Buyse van Zornik de avond in feestelijke rock en roll sfeer af met Sun Hits The Sky van Supergrass.  

De songs

  • CAMILLEHey Girl
  • Davina MichelleIts So Unreal
  • Pat Krimson & Loredana (2 Fabiola)Believe In Me
  • Suzan & FreekScared Of Yourself
  • Ozark HenryThe Enemy
  • Margriet HermansZeg Het Mij (My Love)
  • Koen Buyse (Zornik)Sun Hits The Sky (Supergrass)

In Liefde voor Muziek hebben de artiesten tussendoor ook tijd om elkaar beter te leren kennen. Tijdens een van hun vele autoritten hebben Margriet en Koen het over hun leven als muzikant, wat niet niet altijd rozengeur en maneschijn is. Toen Koen terug kwam van het Zornik-concert in de Lotto Arena, een van hun hoogtepunten, ging het mis.

Bekijk hier de preview uit de aflevering:

Liefde voor Muziek: de songs van Zornik, maandag 18 april 2022 om 20.35 uur bij VTM.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.