Canvas zendt tweedelige docureeks Raymond Goethals: Magie in Marseille uit

Raymond Goethals: Magie in Marseille - © VRTRaymond Goethals: Magie in Marseille - © VRTRaymond Goethals: Magie in Marseille - © VRT

Naar aanleiding van de 100ste verjaardag van voetbaltrainer Raymond Goethals maakten programmamakers Dirk Abrams en Hendrik Luyten een reportage over één van de meest succesvolle momenten uit de geschiedenis van een Belgische trainer: de Championsleaguewinst met Olympique Marseille. De tweedelige docureeks is vanaf maandag 20 december te zien op Canvas.

Raymond Goethals zou op 7 oktober 2021 100 jaar geworden zijn en dat laat Canvas niet zomaar voorbij gaan. Programmamakers Dirk Abrams en Hendrik Luyten trokken naar Marseille om na te gaan hoe groot de impact was na de winst van de Championsleague met Olympique Marseille. Geen Belgische trainer heeft het hem nagedaan en ook Marseille is nog altijd de enige Franse club die de Europabeker voor landskampioenen heeft gewonnen.

In de docureeks Dirk Abrams blikt met spelers, managers, journalisten en hotelmedewerkers terug op het succes van Raymond. Wat heeft hij betekend voor de mensen die toen met hem hebben samengewerkt of hem van dichtbij hebben meegemaakt? Dirk Abrams ontmoet in Marseille de mensen waarover Raymond Goethals hem zoveel heeft verteld.

Een jaar nadat hij op zijn 72ste was gestopt als trainer, was Raymond Goethals met sportjournalist Dirk Abrams in de Verenigde Staten voor het WK voetbal in 1994. Ze maakten elke dag een korte reportage, waarin Raymond zijn mening gaf over onder andere de Rode Duivels en hun tegenstanders.

Raymond Goethals: Magie in Marseille, maandag 20 en 27 december 2021 om 21.15 uur op Canvas.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.