De gedeelde passies van David Vandyck en Douwe Bob

ByMudoo

30 juni 2024 ,
Foto: Peter De Smedt

David Vandyck en Douwe Bob. Hoewel ze onlangs samenwerkte aan Davids nieuwste single ‘Kijk naar mij’, vormen de twee op het eerste gezicht een ietwat vreemde match: de keurige David, altijd netjes in het pak, de brave schoonzoon, zeg maar, staat haast diametraal tegenover geboren en getogen Amsterdammer Douwe, met zijn tattoos en z’n ruige imago.

En toch delen ze naast muziek nog behoorlijk wat passies. Koken, lekker uit eten gaan, sporten, wellness… maar ook ijsbaden, bijvoorbeeld. ‘Ik heb het geleerd van een vriend, een gekende coach rond intermittent living, waar koude prikkels zoals ijsbaden een onderdeel van zijn”, zegt David in Dag Allemaal. “Het is heel gezond voor lichaam en geest, als je het onder begeleiding doet. Je kan niet zomaar in het ijs springen.”

Tegenover zoveel gemeenschappelijke hobby’s staat dan weer dat het niet evident is om een vriendschap te onderhouden als je op 3,5 uur rijden van elkaar woont. “Het klopt, wij kunnen niet om de vijf minuten bij elkaar op de koffie gaan”, geeft Douwe toe. “Maar voor mij is vriendschap ook dat je elkaar tien jaar niet kan zien, en toch de draad weer kan oppakken als je elkaar tegenkomt. En op belangrijke momenten weet ik wat ik aan David heb”, verzekert hij.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByMudoo