Dit baart Lesley-Ann Poppe zorgen

ByMudoo

30 juni 2024
Foto: VTM

Onlangs plaatste mediafiguur Lesley-Ann Poppe op Instagram een video zonder make-up. Iets waarvan ze aangaf dat ze dat best spannend vond: “Vooral omdat mensen online zo gemeen kunnen zijn”, zegt ze aan Dag Allemaal.

“In het dagelijks leven draag ik vaak geen make-up. Maar op Instagram word je overspoeld met ‘perfecte’ plaatjes. Dan vind ik het spannend om me op m’n 45ste zonder schmink te tonen. En toch doe ik het gewoon. Want ik wil mensen op een eerlijke manier informeren over huidverzorging”, deelt Lesley-Ann haar motief. Eventuele gemene commentaren trekt ze zich dan ook niet al te hard aan.

“Ik lees ze zelfs niet”, zegt Lesley-Ann. “Mensen die online haat verspreiden, zitten volgens mij zelf niet goed in hun vel. Maar die online cultuur baart me wel zorgen voor de generatie van mijn dochter Lily-Jane. Ik ben nog opgegroeid zonder internet, sociale media en smartphones. Als er toen gepest werd, begon en eindigde dat aan de schoolpoort. Nu is iedereen bij wijze van spreken 24/7 met elkaar geconnecteerd. Ik vind dat heel gevaarlijk”, besluit ze.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByMudoo