Quantcast
De Mol

De Mol 2021: Dit zijn onze bevindingen vlak voor de finale

Vandaag is een hoogdag voor alle speurders van De Mol, want vanavond krijgen we eindelijk te zien wie de boel wekenlang belazerde. Het is het spannendste seizoen tot nu toe, want de mol is er in geslaagd om onder de radar te blijven voor zowel de finalisten als voor kijkend Vlaanderen. Naar aanleiding van de finale lichten we graag alle drie de kandidaten nog eens toe waarom ze wel of niet de mol kunnen zijn.

Opgelet: Dit artikel bevat spoilers van alle afleveringen uit De Mol 2021.

Wekenlang zaten we elke zondagavond aan ons scherm gekluisterd, maar vanavond kommt an alles ein ende. Speurders hebben elke aflevering meermaals bekeken en elke kandidaat grondig onder de loep genomen. Vlak voor de finale is het nog steeds niet duidelijk wie de mol is. Lennart en Sven blijven de twee hoofdverdachten van Vlaanderen, met amper honderd stemmen verschil op de Moll-poll op Goplay.

Vanavond krijgen we de apotheose te zien en weten we daarnaast ook eindelijk wat Isidoor met de rode knop moet doen. We delen graag hieronder onze laatste bevindingen, gebaseerd op onze verdenkingen per aflevering en op alle theorieën en tips van de Mollengroep. Speur je mee?

Sven

Waarom is Sven de mol? – Bevindingen uit opdrachten

 • Aflevering 1: Tijdens de eerste proef op het graanveld zit Sven in linie 1. Hij moet mol boekjes afschieten en het valt ons op dat hij bij de vragen heel snel de handdoek in de ring gooit. Zo weet hij de namen van de vrouwelijke kandidaten niet (Bami i.p.v. Dami) en kan hij als horeca uitbater niet op de ingrediënten van een bekende cocktail komen. Tijdens de ondervraging van Lennart vraagt hij niet door over het ijssalon, terwijl dat uiteindelijk wel de vraag blijkt te zijn. Bij de klokken is hij niet oplettend en krijgt hij de slappe lach waardoor er hier ook geen geld wordt verdiend.
 • Aflevering 2: Sven noemt zichzelf de schlagerkoning en biedt zich meteen aan om liedjes te zingen. Hij zingt zo vals dat hij geen geld verdient. In de tweede proef, de wijnopdracht, neem hij als horeca uitbater meteen een stevig tempo aan waardoor andere kandidaten hun glazen laten vallen. Als kers op de taart schreef hij met zalf Mol op de rug van Lennart. Was dit al een eerste indicatie?
 • Aflevering 3: Tijdens de hondenopdracht bood hij geen meerwaarde of hulp aan Philip en Annelotte. Daarnaast besloot hij om alle hondennamen kriskras op het bord te zetten, waardoor er amper geld werd verdiend.
 • Aflevering 4: Sven is een voetbalfanaat, maakt enkele goals, maar shot de bal ook opvallend een paar keer voor de voeten van de Duitsers. Bij de opdracht met de bomstoel zegt Gilles: “De kandidaten nemen aarzelend plaats aan tafel”, maar enkel Sven aarzelt niet en kiest meteen resoluut voor een bomstoel. Hier lijkt het of hij duidelijk wist welke stoel hij moest nemen.
 • Aflevering 4: Annelotte krijgt vijf pasvragen van hem.
 • Aflevering 5: Hij neemt hier opnieuw meteen de leiding om regisseur te zijn bij de videoclip van Takeo Ischi. Eerst kan hij perfecte noten blazen op de hoorn, maar als het voor echt is blaast hij vals. Volgens veel speurders is de zin: “Ik sabotier, manipulier, für mich ist das kleines bier“, een verwijzing naar Sven die in de aflevering ook een klein bier besteld. Tijdens de puzzelopdracht probeert hij opvallend tijd te rekken door omgekeerd op zijn sub te gaan zitten en nadien ook nog eens in het water te vallen.
 • Aflevering 6: Bij de graffiti opdracht doet hij niet veel moeite en nadien volgt er een opvallende uitspraak: ” Het bedrag in de pot is wel genoeg.” In de proef met de vluchtsimulator gooit hij zijn vliegtuigje meermaals in het vak storm of motorbrand en dat lijkt hij ook amusant te vinden. Hij keek niet in de mol-dossiers, maar bood wel 7.600 euro om een andere kandidaat te betrappen. 7.600 euro is een opvallend bedrag, want zo zou er op de kop nog 10.000 euro in de geldpot zitten.
 • Aflevering 7: In de sprookjesopdracht kende hij het verhaal van Hans & Grietje niet en slaagde hij er niet in om de passage duidelijk te maken aan de kinderen. Hij nam hier ook meteen de leiding om sprookjes voor te lezen. Hij was ook even de weg kwijt in het bos tot Philip hun op het juiste spoor zette. Tijdens de opdracht van de hotelkamer weet Sven niet dat een slipje een synoniem is voor vrouwenondergoed en noemt hij een nachtkastje een salontafel of een commode. Het was dankzij Lennart dat er hier nog geld werd verdiend.

Waarom is Sven de mol? – Speurders theorieën

 • Speurderstheorie: Volgens speurders zou Sven tijdens de opdracht met de bomstoel op de plaats van Judas zitten, in vergelijking met het schilderij Het Laatste Avondmaal en er zou ook een croque op het schilderij zijn gefotoshopt verwijzend naar de croquebar van Sven.
 • Speurders theorie: Sven denkt meteen aan Berlijnse bollen en in de hotelkamer krijgt hij een opdracht met een Berlijnse bol. In de aflevering krijgen we de quote “Ich bin ein Berliner” te zien. Deze quote zou verwijzen naar de uitspraak van Amerikaans president John F. Kennedy die zich mis sprak en eigenlijk: “Ik ben een Berlijnerbol”, zei i.p.v. ik ben een inwoner van Berlijn.
 • Speurders theorie: Sommige speurders gingen naar aanleiding van de puzzelopdracht op zoek naar puzzels van Ravensburger en kwamen uit op de puzzels en boekjes van Molletje Mol. Op deze puzzels komt de mol vaak overeen met de opdrachten die Sven uitvoerde. Het molletje op rollenschaatsen, het molletje met een telraam (Sven weet altijd hoeveel geld er in de pot zit), het molletje leest een verhaal, het molletje aan het stuur van de auto etc…Puur toeval of is dit opnieuw een verdoken verwijzing?
 • Speurders theorie: De pijl in het graanveld tijdens de eerste aflevering zou door de stad Aalst lopen, de stad waar Sven woont.
 • Speurders theorie: In aflevering 7 moest Annelotte sneller hoepels in een valies krijgen dan een onbekende aanvaller en speurders denken dat Sven hier de onbekende aanvaller is.

Waarom is Sven niet de mol?

Tijdens de eerste opdracht kon de mol ook zijn plaats verliezen aan een andere mol, dus zou het minder logisch zijn om te saboteren. Tenzij je er als mol er van uit gaat dat de kans dat je je plaats kan verliezen 1/10 is. Tijdens de LEGO-opdracht koos hij samen met Noah voor het geld. Toen ze tips over series aan Annelotte en Katrien moesten doorgeven, lukte het Sven om bovenaan een rotswand de vogeltjesdans uit te voeren. Hierdoor werd er geld verdiend en doordat hij samen met Philip aan een rotswand moest overnachten kwam er ook nog 1.000 euro in de pot.

Lennart

Waarom is Lennart de mol? – Bevindingen uit opdrachten

 • Aflevering 1: Tijdens de eerste opdracht zat Lennart in linie 3. De mol heeft het silhouet gezien van de andere mol, dus in linie 3 heb je de kans om de tweede mol af te schieten. Tijdens de klokkenopdracht slaagt Lennart er niet in om juist te antwoorden en werd er geen geld verdiend.
 • Aflevering 2: Lennart zong vals tijdens de karaoke opdracht, waardoor er ook weinig geld in de pot kwam.
 • Aflevering 3: Lennart zat in de derde aflevering samen met Noah en Samina in de hypnose opdracht. Tijdens de eerste proef kon er geld worden verdiend wanneer de hypnose niet werd doorbroken, maar bij Lennart lukte het niet om onder hypnose te blijven. Hierdoor verdiende hij geen geld. Bij de tweede proef waren de rollen omgedraaid en werd er juist wel geld verdiend als de hypnose werd onderbroken. Hier bleef Lennart juist wel onder hypnose, waardoor hij opnieuw geen geld opbracht.
 • Aflevering 3: Tijdens de bomopdracht deed Lennart geen moeite om te verbergen dat hij een bordje pikant eten had. De mol wist dat de kandidaten waarschijnlijk voor de pasvragen gingen en kon zich hier dus gerust afzijdig houden.
 • Aflevering 4: Lennart is een voetballer, maar slaagde er niet in om goed te voetballen tijdens de Duitsers. Hij stond ook steeds ondersteboven op het veld. Bij het verzamelen van tips over series voor Annelotte en Katrien, mislukte het doorgeven van zijn tip en kon hij niet snel genoeg weg zijn. Hoe sneller de kandidaten boven waren, hoe minder tijd Annelotte en Katrien hadden om de opdracht tot een goed einde te brengen.
 • Aflevering 5: In de videoclip van Takeo Ischi mislukte de acrobatische opdracht, omdat hij voor de afsprong zijn handen op de grond zette. Tijdens de puzzelopdracht tegen de mol probeerde Lennart ook tijd te rekken en wanneer ze hun adem onder het langste moesten inhouden, leek het of Lennart nog langer dan 55 seconden kon volhouden.
 • Aflevering 6: Bij de graffiti opdracht doet hij niet veel moeite en bij de vluchtsimulatie was hij de piloot die het vliegtuig deed crashen. Op het eind bood hij ineens 10.000 euro uit de geldpot om Philip te ontmaskeren bij het inkijken van de mol dossiers.
 • Aflevering 7: In de sprookjesopdracht leek het alsof hij zijn kiezelsteentjes zomaar wegsmeet waardoor er minder kiezelsteentjes over waren om het pad verder te leggen. Tijdens de hotelopdracht zei hij direct euh waardoor de andere kandidaten geen kans kregen om vragen te stellen en er geen geld werd verdiend.

Waarom is Lennart de mol? – Speurders theorieën

 • Speurders theorie: In de eerste aflevering zien we de zin: “De mol zit in het midden”, ondersteboven in beeld verschijnen. Lennart staat in meerdere afleveringen op zijn kop.
 • Speurders theorie: Zijn naam staat op het schilderij van Het Laatste Avondmaal. Is dit een verwijzing naar Judas?
 • Speurders theorie: Tijdens de puzzelopdracht komt de kerk aan de Schliersee uitgebreid in beeld. Deze kerk heet de St.Leonardskirche, wat een verwijzing zou zijn naar Lennart.
 • Speurders theorie: Het liedje Everybody knows is van Leonard Cohen, wat ook opnieuw naar Lennart zou verwijzen.
 • Speurders theorie: In de hotelopdracht moet Lennart rozenblaadjes in een pedaalemmer gooien met een dekbed over zijn hoofd. Hierdoor ziet hij niets en dit zou verwijzen naar zo blind als een mol.
 • Speurders theorie: Tijdens de graffiti opdracht zien we een steen met de eerste letter van alle ex-mollen op, gevolgd door een vraagteken. In dit beeld lijkt het of er een rood vraagteken op Lennart zijn trui is gemonteerd. Nadien is dit vraagteken weg.

Waarom is Lennart niet de mol?

In de LEGO-opdracht overtuigt hij Annelotte om voor het geld te kiezen. Daarnaast gaat een mol nooit 10.000 euro uit de geldpot halen, omdat anders alle ogen op hem zijn gericht. Wanneer Annelotte en Lennart verstoppertje speelden in huis lukte het hun om de geldpot aan te dikken. Hier leek het alsof zowel Annelotte en Lennart resoluut voor het geld gingen.

Annelotte

Waarom is Annelotte de mol? – Bevindingen uit opdrachten

 • Aflevering 1: Tijdens de eerste opdracht zat Annelotte in linie 3. De mol heeft het silhouet gezien van de andere mol, dus in linie 3 heb je de kans om de tweede mol af te schieten.
 • Aflevering 2: Annelotte zat in de piano opdracht, omdat ze naar eigen zeggen goed piano kan spelen. Ze moest Kevin zijn partituur aanleren, maar Katrien kwam tot de conclusie dat Kevin zijn partituur fout is aangeleerd. Kevin leverde geen geld op tijdens deze opdracht door het toedoen van Annelotte.
 • Aflevering 3: Tijdens de hondenopdracht leek het alsof Annelotte Sven en Philip naar de foute antwoorden leidde. Zo doorbrak ze de rekensom bij het tellen van het aantal teefjes en ging ze er van uit dat het hondje met het roze pakje een teefje was, terwijl dit niet waar is was. Hierdoor liep de hondenopdracht compleet in het honderd en werd er slechts 100 euro verdiend.
 • Aflevering 4: Ze zat op een bomstoel en ging resoluut voor vijf pasvragen. Het lijkt ons logisch dat de makers de mol op een bomstoel hebben gezet zodat die zeker voor pasvragen zou kiezen en niet voor het geld. Tijdens deze opdracht nam ze de leiding en zorgde ze ervoor dat er zeker niet voor het geld werd gekozen.
 • Aflevering 5: In de videoclip van Takeo Ischi mislukte de acrobatische opdracht, omdat Lennart voor de afsprong zijn handen op de grond zette. Of hield Annelotte hem hier niet goed vast waardoor de opdracht mislukte? Tijdens de puzzelopdracht weigerde Annelotte haar adem onder water in te houden. Was dit uit angst of was ze de mol?
 • Aflevering 6: Tijdens de graffiti opdracht vindt Annelotte maar twee verschillen en het lijkt hier alsof ze tijd wil rekken. Bij het portret van het meisje met de trui vroeg Jasmien of de koordjes op de trui te zien waren, maar Annelotte deed alsof ze het niet had gehoord. Ook het ontbrekende oor zag ze over het hoofd. Hierdoor werd er geen geld verdiend.
 • Aflevering 7: Annelotte keek niet in de mol dossiers en bood 2000 euro om een kandidaat te ontmaskeren. In de sprookjesopdracht leek ze veel over veel sprookjes kennis te beschikken totdat ze plots de vlecht van Rapunzel wou linken aan Repelsteeltje.

Waarom is Annelotte de mol? – Speurders theorieën

 • Speurders theorie: Na de piano opdracht sprak Gilles over het mol ensemble wat zou verwijzen dat de mol in het piano ensemble zat en dus Annelotte is.
 • Speurders theorie: Met de hondenopdracht droeg Isidoor een geel-blauw vestje wat de kleuren zijn van Dilbeek, de gemeente waar ze woont.
 • Speurders theorie: In de eerste aflevering zien we de zin: “De mol zit in het midden”, ondersteboven in beeld verschijnen. Annelotte haar naam staat in de eerste aflevering ondersteboven op een hoefijzer.
 • Speurders theorie: Tijdens de puzzelopdracht zien we uitdrukkelijk hoe Gilles Annelotte succes wenst. Wenst hij hier succes aan de mol?

Waarom is Annelotte niet de mol?

Annelotte heeft van de drie finalisten het meeste geld opgebracht. Daarnaast doet ze in sommige opdrachten echt haar best om de opdrachten te doen slagen. Wanneer Annelotte en Lennart verstoppertje speelden in huis lukte het hun om de geldpot aan te dikken. Als Lennart de mol was, kon hij hier een actie uitvoeren waardoor de Philip of Sven hun zouden betrappen en er geen geld werd verdiend. Hier leek het alsof zowel Annelotte en Lennart resoluut voor het geld gingen.

Onze hoofdverdachte voor de finale

We zitten in de Lennart en Sven-tunnel, want Annelotte heeft het meeste geld verdiend en dat lijkt atypisch voor een mol. Na alles op een rijtje te hebben gezet, is Sven onze hoofdverdachte, maar niets is zeker…Vanavond dus de grote ontknoping en krijgen we antwoord op de vraag of we de mol hebben ontmaskerd.

De finale van De Mol, zondag 9 mei 2021 om 19.55 uur op Play4 en GoPlay.be

Lees ook: Niemand zit op het juiste spoor in de finale van De Mol

Toon meer

Gerelateerde berichten