De onprettige schooltijd van Jacotte Brokken

Foto: VRT

Onlangs gooide VRT-weergezicht Jacotte Brokken nog hoge ogen met haar deelname aan het Play 4-programma ‘De Slimste Mens ter Wereld’. Dat hoeft niet te verbazen, zeker niet als je weet dat officieel is vastgesteld dat Jacotte hoogbegaafd is.

Dat werd al vastgesteld nadat de kleine Jacotte de tweede kleuterklas had doorlopen, waarna ze meteen naar het eerste leerjaar mag. Helaas wordt ze daar het mikpunt van pestgedrag. “In het lager en in het middelbaar was ik ‘die rare’”, citeert Dag Allemaal Jacotte.

“Je kon me ook met veel dingen pesten”, voegt ze daaraan toe. “Mijn grote lengte, die hoogbegaafdheid, mijn voornaam. Kinderen zijn soms ‘evil’ voor elkaar. Meedogenloos”, aldus de VRT-weervrouw.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.