De schattigste Cycloop van het land valt af in The Masked Singer

Cycloop in The Masked Singer - © DPG MediaCycloop in The Masked Singer - © DPG MediaCycloop, The Masked Singer

Zijn aaibaarheidsfactor en knuffelgehalte deden menig hart overlopen, maar toch viel Cycloop vanavond af in de derde show van The Masked Singer.

Vanonder het harige, felgele en vooral bloedhete masker verscheen niemand minder dan Bart Cannaerts. Een naam die door de speurders niet één keer werd genoemd.

“Dat jullie echt geen idee hadden vond ik echt heel tof. Ik had graag meegedaan in een Kinder Bueno, want dat is mijn lievelingseten. Cycloop was een heel warm pak. We hebben er vandaag om te lachen een thermometertje in gestoken en het was 56°C.”

Bart Cannaerts

Bekijk hier de video van de ontmaskering:

Behind The Mask op VTM GO

Cycloop was dus niet Steven Van Gucht, Lieven Scheire of Peter Van de Veire, maar wel comedian en televisiemaker Bart Cannaerts. “Op dit moment ben ik er helemaal ok mee, maar ik denk dat ik morgen wel een beetje verdrietig ga zijn”, vertelde Bart na zijn ontmaskering aan de camera’s van Behind The Mask. Hoe hij het hele avontuur achter de schermen beleefde is nu te zien in de nieuwe aflevering op VTM GO en op woensdag 2 februari om 20.35 uur bij VTM.

In Behind The Mask maakt Bart kennis met Cycloop en ontdekt hij alle hoekjes en spleetjes van het pak. Letterlijk dan. Ook een bijzondere opening die helemaal onderaan het pak zit, het zogenaamde ‘plaslapje’.

“Dat is precies een soort vagina. (lacht) De eerste keer dat ik het pak aandeed had ik een losse boxershort aan waar lucht door kon. Toen heb ik geleerd: strakke, nauw aansluitende boxershorts zijn belangrijk.”

Bart Cannaerts

Ook de zenuwen voor zijn allereerste performance ontsnappen niet aan het oog van de camera’s. Voor show 2 probeerde Bart zich dan ook nóg beter voor te bereiden.

“Om het goed warm te krijgen en het gevoel op het podium na te bootsen trok ik 2 truien en 2 jassen aan. Ik bond een handdoek rond mijn gezicht zodat dat heel benepen en claustrofobisch aanvoelde. Dan nog mijn fietshelm en daarover mijn capuchon. Alleen door zo te oefenen kon ik me écht voorbereiden op wat er te gebeuren stond. Gelukkig is mijn dochter nooit de kamer binnengekomen, die zou zich wel een paar hoedjes geschrokken hebben door dat rare wezen te zien. Dat is wat The Masked Singer met een mens doet. Dat soort waanzin zit je dan thuis in je bureau te doen. En ik ga het nog missen ook.”

Bart Cannaerts

Behind The Mask is nu te zien op VTM GO en ook op woensdag 2 februari 2022 om 20.35 uur bij VTM.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.