Disney Channel Benelux lanceert ontwerpwedstrijd voor de aarde

Beeld ter illustratie - © pexels.com/Porapak ApichodilokBeeld ter illustratie - © pexels.com/Porapak ApichodilokBeeld ter illustratie - © pexels.com/Porapak Apichodilok

Om Earth Day in de kijker te zetten, roept Disney Channel alle Belgische en Nederlandse kinderen op om een machine te ontwerpen, die vuil opraapt en recycleert. Het winnende ontwerp wordt tot leven gebracht door een kunstenaar en in de lente onthuld in Technopolis.
 
Voor de Earth Day-campagne heeft Disney Channel een video gemaakt waarin ambassadeurs de kinderen oproepen om deel te nemen aan de ontwerpwedstrijd. Yara de Smedt en Elodie & Laura zijn samen met de Nederlandse zanger en acteur Matheu Hinzen de ambassadrices voor het project.

In de videoclip ontmoeten ze een professor wiens uitvinden maar steeds niet lijkt niet werken. De ambassadeurs willen de professor en de aarde helpen en roepen kinderen op om hun ontwerp, in de vorm van een tekening, foto, video of object te delen. Disney Channel zet in april enkele ontwerpen in de kijker en het winnende ontwerp wordt tot leven gebracht en in de lente bekengemaakt in Technopolis.

Meedoen aan de Disney Channel Earth Day-campagne kan op www.disneychannelearthday.be.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.