Dit vindt Klaasje Meijer jammer

ByMudoo

11 juli 2024
Klaasje Meijer is Schorpioen in The Masked Singer - © DPG MediaKlaasje Meijer is Schorpioen in The Masked Singer - © DPG MediaKlaasje Meijer, Schorpioen, The Masked Singer

Voor de VRT volgde ze in ‘Classic Klaasje’ dit jaar de Koningin Elisabethwedstrijd op de voet. En nu duikt ex-K3’tje Klaasje Meijer zelf in de wereld van de klassieke muziek, gewapend met haar dwarsfluit.

Geen ‘10.000 Luchtballonnen’ in een regenboogjurkje meer dus tijdens haar theatertour ‘Klaasje Klassiek’, maar wel klassieke stukken in een modern jasje. “Muziek werd me met de paplepel ingegeven, aangezien mijn moeder organiste is”, begint Klaasje haar verhaal in Dag Allemaal. “Mijn kindertijd was doordrongen van klassieke muziek. Dat was voor mij zoals een jeugdbeweging. De mensen die ik daar leerde kennen, zijn nog altijd m’n beste vriendinnen.”

Maar ondanks haar liefde voor klassieke muziek was het voor Klaasje en haar omgeving geen verrassing toen ze destijds een K3’tje werd: “Ik was immers ook altijd al geïnteresseerd in acteren, dansen en zingen. En bij K3 mocht ik al die dingen doen”, zegt ze. “Ik vind het heerlijk om verschillende kunstvormen te ontdekken. De klassieke wereld vervalt soms in een rechtlijnig denkpatroon en dat vind ik jammer. Het is juist leuk om uiteenlopende genres samen te brengen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByMudoo