Quantcast
Varia

DPG Media ontruimd: VTM NIEUWS maakt nooduitzending

Het gebouw van DPG Media in Antwerpen, het moederbedrijf van VTM, werd rond 17.30 uur ontruimd na een dreiging. Dany Verstraeten moest in allerijl het VTM NIEUWS van 19.00 uur presenteren vanuit de noodstudio in Vilvoorde.

Het was even schrikken vanavond toen we plots Dany Verstraeten het VTM NIEUWS zagen presenteren. Normaal neemt hij enkel het middagnieuws op zondag voor zijn rekening. Stef Wauters en zijn collega’s moesten het gebouw van DPG Media, waar ook de redacties van Het Laatste Nieuws en De Morgen gevestigd zijn, plots verlaten na een alarmerend telefoontje van de politie.

De politie heeft het gebouw volledig doorzocht met speurhonden, maar dat heeft niets opgeleverd. De medewerkers mochten via de ondergrondse parking opnieuw naar binnen. Ook de veiligheidszone rond het gebouw werd opgeheven.

Er werd snel beslist om de uitzending van VTM NIEUWS om 19.00 uur vanuit Vilvoorde te verzorgen.

“Bij de verhuis naar Antwerpen hebben we destijds beslist om nog een noodstudio te behouden in Vilvoorde. Die is heel basic in vergelijking met wat we in Antwerpen hebben. Maar voor een noodsituatie als vanavond is het technisch en menselijk haalbaar gebleken om daar in allerijl de uitzending te doen. De journalisten konden ook hun reportages doorsturen van waar ze op dat moment waren, dankzij de technische mogelijkheden waarover we vandaag beschikken. Dany Verstraeten heeft in de noodstudio wel zonder autocue moeten werken.”

Ann Goovaerts, woordvoerster van DPG Media

Om 21.40 uur kon Stef Wauters een extra VTM NIEUWS brengen vanuit de gebruikelijke studio in Antwerpen. Uit die update bleek dat de dreiging zou komen van een extreemrechtse groepering uit Nederland. Ook de redactiegebouwen van DPG Media in Nederland worden daardoor strenger bewaakt. Er blijft al zeker de hele avond bewaking aan de ingang staan.

Toon meer

Arno Tierens

Eindredacteur

Gerelateerde berichten