Een ‘dog virgin’, pluizig gezelschap en een warm gezin in nieuw seizoen van Viervoeters

Dominique Van Malder en Joris Hessels in Viervoeters - © SBS BelgiumDominique Van Malder en Joris Hessels in Viervoeters - © SBS BelgiumDominique Van Malder en Joris Hessels in Viervoeters - © SBS Belgium

Vanaf woensdag 12 januari staan Joris Hessels en Dominique Van Malder klaar met een nieuw seizoen van Viervoeters. Van een pluizige reisgezel, een hondenbaby of een dikke knuffelvriend, Joris en Dominique matchen de juiste hond met het juiste baasje.

In overvolle asielen zitten honden te wachten op een nieuw baasje. In het tweede seizoen van Viervoeters proberen Joris Hessels en Dominique Van Malder zoveel mogelijk asielhonden een liefdevol en warm nest te bezorgen. Vier weken lang gaan ze op zoek naar de perfect hondenmatch.

Joris en Dominique worden bijgestaan door vier experten die de hondenontmoetingen mee begeleiden: An Fransen (expert Dierenasiel Genk), Laura Bangels (hondengedragsdeskundige), Morgane van Ravestyn (expert Dierenasiel Veeweyde Turnhout) en Koen Van Daele (expert Dierenasiel Blauwe Kruis van de Kust). Beginnen doen Joris en Dominique bij ‘dog virgin’ Tineke, avonturiers Renaat en Annie en de familie Verleyen.

‘Dog virgin’

‘Dog virgin’ Tineke en Frederik zijn klaar om een volgende stap in hun relatie te zetten en willen hun gezin graag uitbreiden met een viervoeter in huis. Tineke heeft nog nooit een hond gehad. Samen met Frederik denkt ze al na over een opvoedingsstrategie: “Ik ben eigenlijk een dog virgin. Ik heb absoluut geen ervaring met het opvoeden van honden. Enkel een paar vriendinnen van mij hebben een hond. Van mij zou hij zelfs in bed mogen liggen.”

Avonturiers Renaat en Annie genieten volop van hun pensioen. Ze trekken door Europa met een jeep en willen dit graag delen met pluizig gezelschap. Hun toekomstige hond mag bijgevolg niet wagenziek worden. Ondanks ze nu door Europa rijden, was het niet altijd gemakkelijk voor Renaat:

“Vier jaar geleden ben ik met mijn motor omvergereden door een tegenligger. De eerste jaren heb ik heel veel pijn gehad. Ik heb eerst terug moeten leren het positieve in het leven te zien en moeten leren omgaan met mijn beperkingen. Maar nu dat alles terug wat in zijn plooi valt, is er plek in ons hart om ons leven te kunnen delen met een hond.” 

Renaat

De familie Verleyen nam vorig jaar afscheid van hun Jack Russel Toby. Het gemis was enorm, maar nu vinden ze de tijd rijp voor een nieuwe hond in hun gezin.

Viervoeters seizoen 2, woensdag 12 januari 2022 om 20.35 op Play4.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.