Quantcast
Familie

Erika Van Tielen verdwijnt als Amélie uit Familie

Vrijdag was de laatste keer dat Amélie De Wulf in Familie te zien was. In de aflevering van maandag is ze plots verdwenen. Daarmee verdwijnt actrice Erika Van Tielen na meer dan vier jaar uit de VTM-soap.

Door het uitvoeren van een nierdialyse is Amélie ingetrokken bij Peter (Gunther Levi), die als eerste op de hoogte was van haar ziekte. Ondertussen heeft Amélie met haar moeder Brigitte (Janine Bischops) een niertransplantatie achter de rug. Hun jarenlange ruzie werd daarna eindelijk bijgelegd.

De vrijlating van Marie-Rose (Martine Jonckheere) zorgt er echter voor dat Amélie niet langer bij Peter en Iris (Marianne Devriese) kan blijven wonen. Peter neemt namelijk zijn moeder in huis, maar zoals geweten werd Amélie neergestoken door Marie-Rose. Gelukkig kon ze in de loft van haar broer Lars (Kürt Rogiers) terecht. Tot Véronique (Sandrine André) ontdekte dat haar kamer leeg was: ze had haar koffers gepakt en medicatie meegenomen.

Aandachtige kijkers weten wel dat Amélie nog steeds in het bezit is van de dure ring van Stefanie (Jasmijn Van Hoof). Die heeft ze stiekem bij het graf van Alfons (Jaak Van Assche) zijn vrouw opgehaald. De kijker zal pas in de volgende afleveringen ontdekken wat er precies aan de hand is, maar de actrice zal niet meer in actie te zien zijn.

“De rol van Amélie vier jaar lang mogen spelen is een avontuur waar ik erg dankbaar voor ben. De sterke verhaallijnen volgden elkaar op en daar kan je als actrice alleen maar blij mee zijn. Amélie was een pittig personage dat de zotste dingen heeft meegemaakt. En ook bij haar vertrek zorgt ze nog voor ophef, dat zal de kijker deze week nog merken. Na zoveel extreme avonturen is het verhaal nu afgerond. Wie weet keert Amélie in een verre toekomst nog wel eens terug, maar nu is het tijd voor nieuwe projecten.”

Erika Van Tielen

Familie, elke werkdag om 20.05 uur bij VTM.

Toon meer

Arno Tierens

Eindredacteur

Gerelateerde berichten