Quantcast
Radio

Expeditie Gillis & Govaerts plant 3100 bomen voor MNM-bos

MNM-DJ’s Sander Gillis & Laura Govaerts hebben vandaag de laatste van 3.100 bomen geplant in het MNM-bos in Puurs-Sint-Amands. Het bos kreeg de naam Zonnebos, een ode aan de winnaar van De Strafste School 2021, en werd geplant met de hulp van het Agentschap Natuur en Bos.

In het voorjaar overleefden Sander en Laura een week lang in een bos. Het duo had geen slaapplek en eten, en was volledig afhankelijk van de hulp van de MNM-luisteraar. Door het een week vol te houden, spaarden ze heel wat bomen bij elkaar voor een MNM-bos. Met de hulp van de luisteraar, het Agentschap Natuur en Bos en enkele bekende Vlamingen en jeugd-en sportverenigingen werd het bos geplant.

Vanmiddag staken meer dan 100 MNM-luisteraars samen met burgemeester Koen Van den Heuvel de handen uit de mouwen om het hele bos te planten en afgelopen week kreeg Laura Govaerts ook de hulp van enkele jeugd-en sportverenigingen en Karine Claassen, Wouter Torfs, Dieter Coppens en Lauren Müller.

“Hoe meer natuur er in ons land is, hoe beter natuurlijk. Wij zijn heel blij dat we ons steentje hebben kunnen bijdragen. Het resultaat mag er zijn en het feit dat we ons ondertussen tijden het planten van de bomen ook nog eens keihard hebben geamuseerd is mooi meegenomen! We kijken er al naar uit om over 50 jaar met onze wandelstok te komen wandelen in ons Zonnebos!”

Laura Govaerts en Sander Gillis

Het MNM-bos kreeg de naam Zonnebos en de goedkeuring en toejuiching van Vlaams minister van natuur Zuhal Demir:

“Niet voor niets hebben we als doel om tegen 2024 maar liefst 4000 hectare extra bos te realiseren en dat zal alleen maar lukken als iedereen zijn boompje bijdraagt: overheid, bedrijven, natuurverenigingen, andere partners, grondeigenaars, wie weet ook jij of je buurman/vrouw. Dat MNM die boodschap nu mee verkondigt en zelf ook een bos aanplant samen met het Agentschap voor Natuur en Bos en Puurs-Sint-Amands kan ik dan ook alleen maar toejuichen.”

Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir

Toon meer

Gerelateerde berichten