Expeditie Gillis & Govaerts zorgt voor bos met 5.000 bomen

Sfeerbeeld - © Adrienn Csiszér/ pexelsSfeerbeeld - © Adrienn Csiszér/ pexelsSfeerbeeld, pexels

De tweede editie van Expeditie Gillis & Govaerts bracht een MNM-bos op met maar liefst 5.000 bomen. Vorig jaar werd er een bos geplant met 3.100 bomen.

Maandagochtend werden MNM-dj’s Sander Gillis en Laura Govaerts voor het tweede jaar op rij gedropt in een bos om er een week te overleven met de hulp van de luisteraar. Deze keer zaten ze in het Chartreuzenbos in Holsbeek en Lubbeek. Voor alles moesten ze beroep doen op de luisteraar en de stroom van hun radio-uitzending moesten ze zelf opwekken door te fietsen.

Luisteraars konden Sander en Laura een pakje opsturen met warme kledij, eten en kampeerspullen. Alle pakjes kwamen toe in de pakjesautomaat in het bos, maar om ze open te krijgen moesten Sander en Laura enkele opdrachten uitvoeren, zoals onder andere een natuurloop in het Chartreuzenbos, afval verzamelen in het bos, boomklimmen, een heuse ‘kak’-quiz oplossen en samen met de MNM-luisteraars een gedicht maken.

Tijdens hun expeditie kregen ze bezoek en hulp van allerlei bekende Vlamingen of Nederlanders. Onder anderen Klaasje Meijer, Begijn Le Bleu, Lennart Driesen, Saartje Vandendriessche en Lieven Scheire staken Sander en Laura een hart onder de riem en Ibe, Jaap Reesema, The Starlings en Axelle zorgden voor enkele muzikale kampvuursessies. Dempsey Hendrickx, Lauren Muller, Charlotte Sieben en Soe Nsuki sloten de dag af met een verhaaltje voor het slapengaan aan het kampvuur.

De tweede editie was een nog groter succes dan de eerste, want samen met de luisteraar zorgden ze ervoor dat er een MNM-bos wordt geplant van 5.000 bomen. Ze ontvingen de cheque van minister van omgeving Zuhal Demir.

 “Wat een week om samen met al die natuurliefhebbers te beleven. Het bos heeft opnieuw mijn hart gestolen, hoe meer van dit soort magische plekken op de planeet, hoe beter. Fijn dat wij daaraan ons boompje kunnen bijdragen.”

Sander Gillis

“Fantastisch om te zien hoe onze lieve luisteraars dit jaar weer klaarstonden om samen met ons een nieuw bos te verzamelen met dubbel zoveel bomen als vorig jaar. We hebben ook dubbel zoveel liefde gevoeld. Van de oordoppen die we kregen van luisteraar Debby tot de kaas voor op de spaghettisaus van Tamara en Werner. Genoten van ons eerste meelwormenmaaltijd tot de laatste brandnetelsaus. Nu een paar dagen slapen en dan aftellen om die 5000 bomen een mooi plekje te geven en een nieuw MNM-bos aan te leggen.”

Laura Govaerts

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.