Quantcast
MuziekRadio

Gene Thomas staat met X-Session voor het eerst op 1 in de Foute 728 van Qmusic

De Q-luisteraars stemden Gene Thomas en Gina Brondeel met X-Session voor het eerst op nummer 1 in de Foute 728 met het nummer On and On. Dat maakte Qmusic-presentatoren Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe bekend. De top drie wordt aangevuld met Thunderstruck van AC/DC en Laat De Zon In Je Hart van Willy Sommers.

De nummer 1 van de Foute 728 van Qmusic is bekendgemaakt en X-session mag met On and On die eer opeisen. De Australische hardrockband AC/DC staat op de tweede plaats en dat is meteen ook hun hoogste positie ooit in de lijst. De hoogste nieuwkomer in de Foute 728 is de 26-jarige Schot Nathan Evans, met Wellerman pakt hij de vierde plaats.

ABBA is met dertien geselecteerde nummers opnieuw de absolute favoriet van de Q-luisteraar met Dancing Queen op de 17de plaats. Milk Inc. is de Vlaamse artiest met het hoogste aantal nummers in de lijst. Met tien nummers in de Foute 728 en Walk On Water op plaats 21 zijn Regi en Linda de populairste Vlamingen in de lijst.

Great Balls Of Fire van Jerry Lee Lewis is de oudste plaat in de lijst en er kwamen verschillende talen voorbij, zoals: Engels, Nederlands, Spaans, Italiaans, Turks, Zuid-Afrikaans, Frans en Duits. De EK-remix van Dorothee Vegas & Like Maarten Allez Allez strandde op een 27ste plaats.

Groot feest

De finaledag van de Foute 728 was één groot feest, want er kwamen heel wat Vlaamse artiesten langs om hun nummer live te brengen. Onder anderen Belle Perez met Enamorada, Jebroer met Kind Van De Duivel, Sam Gooris met Laat Het Gras Maar Groeien en Wim Soutaer met Allemaal bouwden een feestje in de Q-studio bij Maarten & Dorothee.

Daarnaast belde het duo ook met enkele internationale artiesten, zoals: Nathan Evans, Vengaboys, Majestic en Gala om hen te feliciteren met hun plek in de Foute 728. Qmusic-dj Vincent Fierens sprak met Ed Sheeran.“Ik ben opgegroeid met Blue, Backstreet Boys en Britney Spears, en ik heb een playlist met al die muziek. Ik hou ervan, dus ik zie het niet als een ‘guilty pleasure’”, aldus Ed Sheeran.

Bekijk hieronder het interview met Vincent Fierens en Ed Sheeran:

De top 10 van de Foute 728

  1. X-Session On and On
  2. AC/DC Thunderstruck
  3. Willy Sommers Laat De Zon In Je Hart
  4. Nathan Evans Wellerman (220 Kid + Billen Ted Remix)
  5. André Hazes Leef
  6. Get Ready! Diep
  7. Vengaboys Boom Boom Boom Boom
  8. Christoff Sweet Caroline
  9. AquaBarbie Girl
  10. Wim Soutaer Allemaal

Toon meer

Gerelateerde berichten