Quantcast
Radio

Geslaagde expeditie Gillis & Govaerts: er komt een bos met 2500 bomen

Maandagochtend werden MNM-DJ’s Sander Gillis en Laura Govaerts in een bos gedropt. Per uur dat ze overleefden, kwamen er vijfentwintig nieuwe bomen bij en in totaal komt er een bos met 2.500 bomen. Ze ontdekten ook de plaats van het nieuwe bos, waarin minister Zuhal Demir en Koen Van den Heuvel de eerste boom plantten. Expeditie Gillis & Govaerts is dus met vlag en wimpel geslaagd.

Afgelopen maandag startten Sander en Laura met helemaal niets in het bos. Ze hadden geen voedsel, drank of slaapplek en moesten beroep doen op de hulp van de MNM-luisteraar. Vijf dagen later is het bos uitgerust met drie tenten, een ecologisch toilet, fietsen en zonnepanelen om stroom op te wekken, een buitendouche en een gezellige kampvuurplek. MNM-DJ’s Anushka Melkonian en Robin Keyaert reden de afgelopen dagen het hele land door om Sander en Laura te helpen.

“Ik heb deze week geleerd dat kleine dingen mij het gelukkigst maken. Oordoppen bijvoorbeeld, daar was ik zo blij mee. Onze luisteraars zijn de allerliefste. Ik ben deze week verliefd geworden op het bos, ik zie nu nog meer in waarom er meer bos moet komen in Vlaanderen.”

Sander Gillis

Bekend gezelschap

In het bos kregen Sander en Laura bezoek van allerlei bekende gasten. Zo kwam Lieven Scheire insecten zoeken en vertelde Nicolas Caeyers griezelverhalen aan het kampvuur. Begijn Le Blue kwam vogels spotten. ’s Avonds maakten MetejoorPommelien ThijsThe Starlings en Emmy D’Arc het gezellig aan het kampvuur.

Daarnaast kwam er ook elke dag een boswachter langs met een tip om van een bosbezoek te genieten met respect voor de omgeving. Ze kregen ook verhalen te horen van mensen die al bezig zijn met hun eigen bos te planten en het een naam geven. Je eigen bos planten kan gewoon online.

“Het was ongelofelijk hoe snel de luisteraars ons te hulp schoten. Maandag zijn we begonnen met niets en uiteindelijk was het glamping. Super leuk dat we dit samen met onze luisteraars hebben kunnen doen! Dat MNM bos is er dankzij iedereen die deze week luisterde, stuurde, meehielp.”

Laura Govaerts

Expeditie Gillis & Govaerts in cijfers

Ontdek hieronder de expeditie van Gillis & Govaerts in cijfers:

  • 32 uren live radio gemaakt in het bos of onderweg  
  • 436 genomen foto’s
  • Ontelbaar aantal bosmopjes van Sander Gillis
  • 5 bos-songs op TikTok
  • Net iets te weinig uren slaap
  • 126 selfies met luisteraars waar MNM-DJ’s Anushka en Robin spullen hebben opgehaald
  • 21 uren beeldmateriaal voor de vlog
  • 2500 verzamelde bomen
Toon meer

Gerelateerde berichten