Gilles De Coster: “Een droom die uitkwam”

ByMudoo

13 februari 2024
Gilles De Coster in De Cooke & Verhulst Show - © SBS BelgiumGilles De Coster in De Cooke & Verhulst Show - © SBS BelgiumGilles De Coster, De Cooke & Verhulst Show

Gilles De Coster draait inmiddels al bijna twintig jaar mee in het Vlaamse medialandschap. En dat zowel op radio als televisie. Het was dan ook altijd zijn droom om als journalist voor de radio aan de slag te kunnen gaan, zo vertelt hij in Story.

“Aansluitend op mijn middelbaar heb ik nochtans een jaar rechten gedaan, maar als ik eerlijk ben, heb ik dat jaar vooral op café gezeten”, lacht Gilles. “Het was toch niet wat ik wou. Ik wou wél absoluut journalist worden nadat ik mijn diploma communicatie behaald had in Antwerpen. En ik wou gewoon heel graag voor de radio werken”, zegt hij.

“Die richting journalistiek in Brussel trok me bijzonder aan omdat je daarvoor ook stage mocht lopen. Dat extra jaar maakte dus deel uit van mijn grote plan om op de VRT-radio terecht te komen: daar stage te doen, mijn best te doen en hopelijk een vast contract te versieren.” Iets wat hem ook is gelukt. “Het is een van de weinige masterplannen in mijn leven die gelukt zijn. Ik studeerde eind juni 2005 af en op 1 juli kon ik bij de radio starten, dat was voor mij een droom die uitkwam”, besluit hij.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByMudoo