K2 zoekt K3, dit najaar bij VTM - © DPG MediaK2 zoekt K3, dit najaar bij VTM - © DPG MediaK2 zoekt K3, dit najaar bij VTM - © DPG Media

VTM belooft dit najaar een dubbele portie tv-plezier. En dat met maar liefst 21 eigen programma’s: 10 splinternieuwe titels en 11 terugkerende successen.

In het weekend zijn er met Belgium’s Got Talent en K2 zoekt K3 niet één, maar twee grote entertainmentshows voor het hele gezin. De zender pakt ook uit met twee prestigieuze fictiereeksen: het internationaal bejubelde Red Light en het langverwachte De Bende van Jan de Lichte. Ook Luk Alloo brengt dit najaar twee gloednieuwe programma’s: Alloo bij de Verkeerspolitie én Alloo Live. De kijker krijgt bovendien een dubbele portie Coppens met nieuwe afleveringen van het succesvolle Camping Coppens en Code van Coppens.

Ook twee fonkelnieuwe tv-duo’s maken dit najaar hun opwachting bij VTM. In De Sterkste Handen onderwerpen Natalia en Sergio Quisquater 10 hardwerkende Vlamingen aan een ongeziene krachtproef. Axel Daeseleire en Jacques Vermeire gooien in Eenmaal Andermaal dan weer hun passie voor kunst en antiek in de strijd om unieke stukken op de kop te tikken en met de hoogste meerwaarde door te verkopen.

Ook plezier en ontroering vinden hun weg naar VTM. Net zoals de voorbije jaren blijft de zender stevig inzetten op muziek. In The Best Of bepaalt Vlaanderen zélf de top 5 van muzikale iconen Axelle Red, De Kreuners, Dimitri Vegas, Raymond van het Groenewoud, Natalia, De Mens, Urbanus en Gorki. Julie Van den Steen laat onbekende Vlamingen een totaal nieuwe identiteit aannemen in het mysterieuze spelprogramma Welkom in de Familie. En Helden van Hier: Politie Oostende zoomt in op de spanning en adrenaline bij de interventies in de grootste kuststad van ons land. 

Bij VTM telt het najaar dubbel. We beloven onze kijkers een dubbele portie entertainment met twee ‘shiny floor shows’. Belgium’s Got Talent krijgt een hele nieuwe jury en K2 zoekt K3 belooft nu al de spannendste en meest spraakmakende zoektocht van het jaar te worden. We pakken ook uit met twee fictiereeksen van de bovenste plank, met een absolute topcast. Luk Alloo is er met twee gloednieuwe programma’s en Staf en Mathias beloven twee keer zo veel Coppens-fun. Voeg daar nog twee kersverse tv-duo’s aan toe en de kijker zal niet weten waar eerst naar te kijken. We verwennen hen meer dan ooit met 21 programma’s van eigen bodem en staan er zo 7 dagen op 7 met topentertainment.

Maarten Janssen, channel manager VTM

Dit najaar zetten we meer dan ooit in op creatieve vernieuwing, samen met de sterkste Vlaamse productiehuizen. Dat vertaalt zich in 15 nieuwe programma’s voor VTM en VTM 2, waarvan ruim 80 procent eigen ontwikkeling is. En daar zijn we best trots op. Uiteraard is het risico en de aanlooptijd bij die programma’s groter, maar je creëert er wel een eigen ‘smoel’ mee en een verrassend aanbod waarmee je het verschil maakt. Zo pakken we op muzikaal vlak uit met The Best Of, Regi Academy en K2 zoekt K3. Stuk voor stuk titels die hier bedacht en ontwikkeld zijn. Maar ook Eenmaal Andermaal, BV Darts en Welkom in de Familie zijn ideeën van eigen bodem. Uiteraard kijken we ook naar wat werkt in het buitenland. De Sterkste Handen bijvoorbeeld is gebaseerd op het Amerikaanse succesrecept van Tough As Nails.”

Davy Parmentier, creatief directeur

Nieuwkomers

K2 zoekt K3 

K2 zoekt K3, dit najaar bij VTM. - © DPG Media
K2 zoekt K3, dit najaar bij VTM. – © DPG Media

Vlaanderen en Nederland leven mee met de meest spraakmakende zoektocht van het jaar: die naar een nieuw K3’tje. Dat hoeft voor het eerst niet noodzakelijk een meisje te zijn. Kürt Rogiers en de Nederlandse Tooske Ragas leiden de grote show in goede banen. Het wordt spannender dan ooit. Want nog vóór de kandidaten voor de 100-koppige publieksjury staan, moeten ze eerst 2 professionele jury’s trotseren. Natalia en zangeres Samantha Steenwijk beoordelen in de hoor-jury het zangtalent, Ingeborg en de flamboyante Gordon gaan in de zie-jury op zoek naar de K3-factor. Wie mag z’n leven dankzij K2 zoekt K3 compleet omgooien en is meteen zeker van een blitzcarrière?

The Best Of

The Best Of, dit najaar op VTM - © DPG Media
The Best Of, dit najaar op VTM – © DPG Media

Vlaanderen kiest de top vijf van hún muzikale iconen: De Kreuners, Natalia, Dimitri Vegas & Like Mike, Raymond van het Groenewoud, Axelle Red, De Mens, Urbanus en Gorki. Zij worden verrast met een uniek privéconcert van meer dan 40 collega-artiesten van eigen bodem. Zij overgieten de hits met een persoonlijk sausje. Welke nummers zijn het populairst, in welke volgorde en wat is de absolute nummer 1? Door welke straffe artiesten worden de songs gecoverd en hoe klinkt de nieuwe uitvoering? In de The Best Of beleven de artiesten samen met host An Lemmens een avond vol verrassingen.

De Sterkste Handen 

Sterkste Handen, dit najaar bij VTM - © DPG Media
Sterkste Handen, dit najaar bij VTM – © DPG Media

De onzichtbare helden van onze samenleving tonen dit najaar hoe straf ze écht zijn in De Sterkste Handen. In deze ruige wedstrijd gaan 10 hardwerkende Vlamingen, die dag in dag uit ons land draaiende houden met hun sterke handen, de strijd aan met elkaar. Ze worden door het ijzersterke presentatieduo Natalia en Sergio Quisquater getest op kracht, behendigheid, mentale weerbaarheid en vooral op uithoudingsvermogen. Zowel in ploegen als in een individuele competitie zoeken een havenarbeidster, verhuizer, vloerder, spoorwagarbeider, ramenwasser, magazijnier, hoofdinspecteur, bouwvakster, arbeider en productiearbeider hun limieten op.  Ze gaan slopende opdrachten aan in echte werkomgevingen, die gekoppeld zijn aan echte beroepen en skills. Hoe ver kunnen ze zichzelf drijven? 

Red Light 

Red Light - © DPG Media
Red Light – © DPG Media

Drie vrouwen raken verstrikt in de wereld van mensensmokkel, prostitutie en uitbuiting in Antwerpen en Amsterdam. Vanuit volledig verschillende werelden raken de levens van deze vrouwen gaandeweg met elkaar verweven en komen ze tot het besef dat ze elkaar nodig hebben om te overleven. In Red Light verzamelt de strafste cast van de Lage Landen, met naast hoofdrolspeelsters Maaike Neuville, Halina Reijn en Carice van Houten ook grote namen zoals Geert Van Rampelberg en Koen De Bouw. De Vlaamse topdramareeks sleepte al verschillende prijzen in de wacht op internationale filmfestivals.

De Bende van Jan de Lichte 

De Bende van Jan De Lichte - © DPG Media
De Bende van Jan De Lichte – © DPG Media

Vlaanderen, 18de eeuw. Het arme volk wordt onderdrukt door de zoveelste bezetter. De struikrover Jan de Lichte (Matteo Simoni) en zijn kompaan (Stef Aerts) vormen een roversbende, die al plunderend een bloedig spoor door Vlaanderen trekt. Ze overvallen postkoetsen en kastelen en verdelen hun buit onder de armen. Zo groeit Jan de Lichte tegen wil en dank uit tot een volksheld. De Vlaamse Robin Hood.

Welkom in de Familie 

Welkom in de Familie, dit najaar bij VTM - © DPG Media
Welkom in de Familie, dit najaar bij VTM – © DPG Media

Van de ene dag op de andere wakker worden in een onbekend huis, bij een onbekend gezin. In Welkom in de Familie krijgen onbekende Vlamingen de kans om een totaal ander leven te leiden. Daar kunnen ze een stevige geldprijs aan overhouden. Julie Van den Steen plukt de kandidaat uit zijn leven en dropt hem in een onbekend gezin om er een week lang de plek van één familielid in te nemen. In bed, op het werk, tijdens de hobby’s… De kandidaat keert het hele huishouden binnenstebuiten om zoveel mogelijk te weten te komen over het ontbrekende familielid en dan de juiste man of vrouw uit de line-up te halen.

Alloo Live 

Luk Alloo in Alloo Live, dit najaar op VTM - © DPG Media
Luk Alloo in Alloo Live, dit najaar op VTM – © DPG Media

Schuilt achter elke deur écht een verhaal? Dat zoekt Luk Alloo uit in Alloo Live. Alloo gaat van deur tot deur in een straat in Vlaanderen en valt binnen bij wie er woont en leeft. Alles gebeurt live, op het moment zélf. Een unicum in Vlaanderen. Alloo speelt ook spontaan in op onvoorziene omstandigheden: hij praat met buren en wandelaars, en houdt chauffeurs en fietsers tegen. Improvisatie van het moment is het hart van het programma. Elke week is dé vraag: waar zal Alloo vandaag landen?

Alloo bij de Verkeerspolitie

Alloo bij de Verkeerspolitie - © DPG Media
Alloo bij de Verkeerspolitie – © DPG Media

Na jarenlang meerijden met de Federale Wegpolitie is Luk Alloo nu te zien op nationale en gewestelijke verbindingswegen waar hij een nieuw arsenaal aan overtredingen te zien krijgt: te snel rijden in de bebouwde kom, foutparkeerders, opgedreven brommertjes,… Alloo zit mee op de achterbank van de lokale verkeerspolitie en volgt dag en nacht een twaalftal agenten in de politiezones Gent en Sint-Niklaas. De kijker krijgt een beeld van de verkeerspolitie die ingrijpt, bemiddelt en verzoent, maar ook beboet, achtervolgt en oppakt.

Eenmaal Andermaal 

Eenmaal Andermaal met Jacques Vermeire en Axel Daeseleire, dit najaar op VTM. - © DPG Media
Eenmaal Andermaal met Jacques Vermeire en Axel Daeseleire, dit najaar op VTM. – © DPG Media

Axel Daeseleire en Jacques Vermeire gooien hun passie voor kunst en antiek in de strijd 

Axel en Jacques, allebei liefhebbers van antiek en kunst, vormen elke week een duo met een andere bekende Vlaming. Met een startkapitaal van 750 euro schuimen ze rommelmarkten, brocanterieën, vintage winkels en antiquairs af op zoek naar unieke stukken. Die stukken worden in een atelier gepimpt waarna ze op een veiling worden verkocht. Wie op het einde van de reeks de hoogste meerwaarde heeft gecreëerd, is de winnaar. Axel of Jacques: wie heeft de beste neus voor gouden zaken?

Helden van Hier: Politie Oostende 

Helden van Hier: Politie Oostende - © DPG Media
Helden van Hier: Politie Oostende – © DPG Media

Helden Van Hier: Politie Oostende geeft een inkijk in het leven van de politie van de grootste kuststad van ons land. 179 straffe politiemannen en -vrouwen staan 24/7 paraat voor de inwoners, tweedeverblijvers en vele bezoekers van de Koningin der Badsteden. Gedurende meer dan honderd shifts volgden de actiecamera’s hun dagelijkse en soms levensgevaarlijke werkzaamheden. Van een wilde achtervolging tot een verhoor na een diefstal, een inval met getrokken wapens en de speurtocht naar een vermist kind. Tussen de bloedstollende acties door zorgen de luchtigere interventies en spontane gesprekken in de patrouillewagen voor de nodige ontlading. 

Deze 11 succesprogramma’s keren terug met nieuwe afleveringen

Cupido Ofzo 

Cupido Ofzo - © DPG Media
Cupido Ofzo – © DPG Media

De deuren van het datingbureau in Cupido Ofzo worden opnieuw geopend! Ruth Beeckmans en nieuwkomer Frances Lefebure nemen Cupido’s pijlen in handen en dompelen singles met een beperking of stoornis onder in de wondere wereld van het daten. Samen gaan ze voor niets minder dan onbeperkte liefde. Bij wie schiet Cupido dit keer raak, na het grote liefdessucces van vorig seizoen?

Axel Gaat Binnen 

Axel Gaat Binnen - © DPG Media
Axel Gaat Binnen – © DPG Media

Axel Daeseleire gaat in dit tweede seizoen opnieuw binnen op bijzondere plaatsen waar de deuren normaal gezien gesloten blijven. 5 dagen en 4 nachten leeft hij mee op het ritme van zijn medebewoners op nooit eerder geziene locaties zoals een blindeninstituut, het zeepreventorium voor kinderen en jongeren met obesitas en een luxe rusthuis. Axel gaat in dialoog met de mensen die er verblijven en werken en krijgt een inkijk in de mooie, oprechte en vaak aangrijpende verhalen die zich afspelen binnen deze muren. 

Camping Coppens – Onze Zweedse Zomer

Camping Coppens - © DPG Media
Camping Coppens – © DPG Media

Exact één jaar geleden kondigden Staf Coppens en zijn gezin groot nieuws aan. Ze zouden hun hele hebben en houden naar Zweden verhuizen, om daar een eigen camping midden in de natuur te openen. Het – soms hobbelige – traject daar naartoe en de integratie van het gezin in een nieuw land werd het afgelopen voorjaar druk bekeken. Maar hoe hebben Staf en Monique hun eerste razend drukke zomer op Camp Grinsby beleefd? Welke obstakels hebben ze samen moeten overwinnen? Hoe brachten Beau en Nora de grote vakantie door? Dat toont het gezin in nieuwe afleveringen van Camping Coppens.

Snackmasters 

Snackmasters - © DPG Media
Snackmasters – © DPG Media

Wat gebeurt er wanneer een bekende chef wordt uitgedaagd om Vlaanderens populairste snacks exact na te maken? En wat als die topchef daarbij zélf gejureerd wordt? In Snackmasters nemen telkens twee bekende chefs het tegen elkaar op om zo goed mogelijk het geheime recept van een snack te ontrafelen en na te bootsen. Scheidsrechter Koen Wauters leidt de strijd in goede banen, terwijl snack detective Ruth Beeckmans uitzoekt hoe zo’n snack nu écht wordt gemaakt. 

Code van Coppens 

Code van Coppens - © DPG Media
Code van Coppens – © DPG Media

Staf en Mathias Coppens zijn terug met heel wat verbluffende kamers, maar vooral met verrassende namen die de opdracht krijgen om de Code van Coppens te kraken. Al blijft de succesformule van de broers dezelfde: twee bekende duo’s moeten om ter snelst uit een escape room ontsnappen die Staf en Mathias zelf in elkaar hebben gestoken. De broers Coppens hebben opnieuw alles uit de kast gehaald om verschillende themakamers vol te steken met straffe experimenten, raadsels en opdrachten. Zo houden Matteo Simoni, Ruth Beeckmans, Ben Segers en Bruno Vanden Broecke een Safety First-reünie in ‘Hemel & Hel’ en bevinden Conner Rousseau & Guga Baúl en An Lemmens & Ann Van Elsen zich in een nonnenklooster. In de studio geeft Lieven Scheire uitleg. 

Belgium’s Got Talent 

Belgium's Got Talent - © DPG Media
Belgium’s Got Talent – © DPG Media

Het grootste free podium van het land is terug mét een fonkelnieuwe jury. An Lemmens krijgt versterking van muzikale duizendpoot Bart Peeters, talent spotter Davy Parmentier en actrice Ruth Beeckmans. Samen oordelen ze over de talloze unieke acts die de revue passeren: alles kan en alles mag. Koen Wauters tekent opnieuw present in duopresentatie met Laura Tesoro. Uiteindelijk wordt één act in de live finale tot winnaar uitgeroepen en die gaat met 50.000 euro naar huis. Is de gloednieuwe jury klaar voor zoveel talent? 

Ze Zeggen Dat

Ze Zeggen Dat - © DPG Media
Ze Zeggen Dat – © DPG Media

Worden we steeds preutser? Is hypnose quatsch? En spreek je beter Frans als je tipsy bent? Dina Tersago en Andy Peelman halen opnieuw alles uit te kast om te achterhalen welke beweringen, levenswijsheden en urban legends – kortom, Ze Zeggen Dat’s – je nu echt mag geloven. In dit nieuwe seizoen is er ook een glansrol weggelegd voor de mama’s van het duo. Samen testen ze beweringen die mama’s in Vlaanderen al eens durven poneren. 

Lisa 

Lisa - © DPG Media
Lisa – © DPG Media

Het ondenkbare is gebeurd. Het eerste seizoen van de telenovelle Lisa sloot af met een hartverscheurende cliffhanger: Katja dwarsboomde de liefdesverklaring van Lisa door in Las Vegas te trouwen met haar droomprins Jonas. Hoe zal de verlegen Lisa reageren op het nieuws van haar halfzus? En voltrekken Katja en Jonas het huwelijk ook in België? Dat zijn maar enkele vragen waarop de kijkers een antwoord krijgen. Het vervolg van Lisa zal meteen ook nieuwe verhaallijnen aansnijden waarin liefde, spanning en alle andere ingrediënten van een telenovelle opnieuw centraal staan.

30 jaar Familie

Familie - © DPG Media
Familie – © DPG Media

Op donderdag 30 december viert Familie feest. Die dag blaast Vlaanderens langstlopende dagelijkse serie 30 kaarsjes uit. Een mijlpaal die heel wat verrassingen belooft en op zaterdag 29 januari 2022 wordt gevierd met een groot live spektakel in de Lotto Arena. In de aanloop naar de 30ste verjaardag zorgt Familie opnieuw voor een dagelijkse portie spanning en ontspanning. Zo wordt het nu al uitkijken naar de terugkeer van Jelle (Maarten Cop) en de introductie van Leon (Herbert Flack). Overleeft Quinten (Maxime De Winne) zijn marathon? Door wie werd Lars (Kürt Rogiers) ontvoerd? En hoe loopt de confrontatie tussen Jonas (David Cantens), Simon (Braam Verreth) en Stefanie (Jasmijn Van Hoof) af?

Viva Vermeire

Viva Vermeire - © DPG Media
Viva Vermeire – © DPG Media

Ras-entertainer Jacques Vermeire bracht het grootste deel van zijn tv-carrière bij VTM door. Viva Vermeire is een compilatie uit zijn succesvolle zaalshows en het leukste uit het VTM- en VRT-archief met zijn vele verschijningen in ontelbare spel-, show- en panelprogramma’s. Viva Vermeire gaat op zoek naar de vele levenslessen in het omvangrijke oeuvre van ‘de man van 1 miljard smoelen’, oftewel Jacques Vermeire himself. 

Wat een Jaar!

Wat een Jaar - © DPG Media
Wat een Jaar – © DPG Media

Het plezantste trio van nu, in de leukste quiz van toen. Koen Wauters maakt samen met teamcaptains Nathalie Meskens en Jonas Van Geel opnieuw een sprong in de tijd om zich onder te dompelen in een jaar dat hun studiogasten bewust meemaakten. Van de outfits tot de kapsels en van de decors tot de muziek, het komt allemaal terug. 

Rode Duivels 

Dit najaar brengt VTM de Rode Duivels opnieuw zo dicht mogelijk bij de Vlaming. Vanaf september gaat het nationaal elftal in duel tijdens de WK-voorronde, te beginnen met Estland – België op donderdag 2 september. Vanaf oktober kunnen voetballiefhebbers bij VTM genieten van topaffiches in de eindronde van de UEFA Nations League, waarin België het opneemt tegen de grootste Europese voetbalkleppers. Bij al deze wedstrijden is VTM NIEUWS-sportanker Maarten Breckx op post, schuiven analisten Marc Degryse en Jan Mulder aan en is Gilles De Bilde de man in het veld. 

Lees ook: Ontdek het najaar van de VTM-zenders: nooit eerder was het najaar zo goed gevuld

Lees ook: Het najaar van VTM 2 is stoerder dan ooit met straffe mensen met straffe verhalen

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.