Quantcast
Televisie

Het nieuwe seizoen van Een Echte Job start met een stoomcursus verpleegkunde

Het nieuwe seizoen van Een Echte Job start op donderdag 13 januari 2022 om 20.35 uur. Het Jessa Ziekenhuis vormt de bijzondere werkplek van vijf bekende Vlamingen.

Nora GharibStefaan DegandJonas Van GeelFrances Lefebure en Joris van Rossem, beter bekend als Metejoor, gaan de uitdaging aan om hier stage te lopen als verpleegkundigen. Ter voorbereiding op dit unieke traject, krijgen ze een pittige spoedcursus voorgeschoteld, om nadien meteen hun eerste stappen te zetten in de zorg en op hun afdeling.

Tijdens de stoomcursus verpleegkunde leren docenten Catherine en Adinda van de Hogeschool PXL hoe patiënten te verplegen en verzorgen. Van handhygiëne tot spuiten zetten en reanimeren. Alles moet uiterst correct gebeuren en meteen wordt duidelijk dat de vijf stagiaires begonnen zijn aan een heus avontuur. 

Een Echte Job: Frances Lefebure - © DPG Media
Een Echte Job: Frances Lefebure – © DPG Media

“Tijdens de eerste uren van de opleiding was ik aan het flippen. Ik had meteen door: ik heb het onderschat en het gaat alleen maar erger worden.”

Frances Lefebure

“Ik wil zeker niet op de spoed terechtkomen. Ik kan absoluut niet tegen bloed en val vrij snel flauw.”

Jonas Van Geel

Bekijk de preview hier:

Nora maakt zich minder zorgen over waar ze stage zal lopen: “Ik hou van adrenaline en ik ben leergierig. Het leren reanimeren tijdens de cursus was wel een shockmomentje voor mij.” 

Een Echte Job: Stefaan Degand - © DPG Media
Een Echte Job: Stefaan Degand – © DPG Media

Na een stevige introductie worden de vijf stagiaires er meteen ingesmeten. Frances op de afdeling oncologie, Jonas op de geriatrie, Nora bij neurochirurgie en Joris in het revalidatiecentrum. Stefaan komt terecht op de afdeling pediatrie en ontpopt zich als redder van alle kinderen, maar hij deinst wel terug voor al te technische handelingen… Voor Frances is de eerste kennismaking met haar patiënten meteen heftig. Ze ontmoet een vrouw met keelkanker en dat maakt bij haar de nodige emoties los: “Dit is heel heftig, ik ben er helemaal slecht van.” Onder het motto ‘rust roest’ vliegen ook Jonas, Stefaan en Joris er meteen in samen met hun ervaren mentors. Nora kan haar nieuwsgierigheid op de eerste stagedag nauwelijks onderdrukken: “Is dat bloed en mag ik dat eens zien?”

Een Echte Job, donderdag 13 januari 2021 om 20.35 uur bij VTM en ook op VTM GO.

Lees ook: Nieuw seizoen van Een Echte Job bij VTM

Toon meer

Inte Moeyersons

Redactrice

Gerelateerde berichten