Quantcast
Televisie

Wie wint de 68ste editie van De Gouden Schoen?

Vanavond komt de crème de la crème van het Belgisch voetbal in Antwerpen samen voor de 68ste uitreiking van de Gouden Schoen. Het wordt een spannende editie dit jaar, want er is geen uitgesproken winnaar. Wordt het Charles De Ketelaere of Hans Vanaken van Club Brugge of gaan Deniz Undav of Dante Vanzeir van Union met de winst aan de haal?

In de 68ste editie van De Gouden Schoen worden vanavond de opvolgers van Lior Refaelov en Tine De Caigny bekendgemaakt. VTM-sportankers Lies Vandenberghe en Maarten Breckx zijn presentatoren van dienst, samen met Gilles De Bilde, die in 1994 zelf met de trofee naar huis ging. De liveshow vindt plaats in Avenue, de gloednieuwe eventruimte van Antwerp Expo.

In tegenstelling tot de vorige edities is er dit jaar geen uitgesproken favoriet na een veelbelovend voetbaljaar. Club Brugge won de titel, KRC Genk ging met de beker van België aan de haal, de Rode Duivels kennen meer en meer succes in het buitenland en Union staat geheel onverwacht op nummer één in de Jupiler Pro League.

Naast de klassieke categorieën van voetballer of coach van het jaar, is er dit jaar de gloednieuwe award: ‘comeback van het jaar’. Die prijs wordt uitgereikt aan een voetballer, of voetbalster, die het afgelopen jaar een straffe terugkeer heeft gemaakt op de Belgische voetbalvelden.

Tot slot selecteerde de voetbalredactie van HLN ook de tien mooiste doelpunten van 2021 in de Jupiler Pro League, waaruit de lezers een ultieme top drie kozen. Tijdens de liveshow van de Gouden Schoen kan de kijker stemmen voor zijn of haar favoriet. De winnaar wordt dan aan het einde van de show in de bloemetjes gezet.

De 68ste editie van de Gouden Schoen, vanavond om 20.35 uur live bij VTM.

Toon meer

Gerelateerde berichten