Het stille verdriet van Ivo ‘Nonkel Jef’ Pauwels

ByLisa Paulussen

1 september 2023
Foto: VTM

Hoewel hij daarvoor al een succesvolle, rijkgevulde carrière had gekend, wist acteur Ivo Pauwels zich pas echt een plaats in het hart van de Vlamingen te veroveren met zijn rol als Nonkel Jef in de gelijknamige VTM-serie, die liep tussen 1995 en 2002.

Zelfs meer dan twintig jaar na het einde van de serie blijven Ivo en zijn vloekende en spuwende Kempische alter ego razend populair – met dank aan de vele heruitzendingen – bij zowel oud als jong. Iets wat de acteur veel plezier doet. Privé gaat het hem echter heel wat minder voor de wind. Ivo draagt, in stilte, dan ook een groot verdriet met zich mee.

“Ik heb An al vijf jaar niet meer gezien. Da’s jammer”, zucht Ivo in Dag Allemaal, wanneer hij over het verbroken contact met zijn dochter vertelt. “Onlangs, op m’n verjaardag, heb ik niks van haar gehoord. Ik denk weleens dat ik haar niet meer zal zien voor ik sterf. Dat doet pijn”, vervolgt hij. “Maar m’n twee kleindochters hebben me een gelukkige verjaardag gewenst. Een mens moet zich optrekken aan wat er wél is. Er zijn genoeg fijne dingen in m’n leven om me gelukkig te voelen. Als ik daaraan denk, kan ik de sombere gedachten wel verdrijven”, besluit hij.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.