Quantcast
Eurosong

Hooverphonic met ‘The Wrong Place’ naar Eurovisiesongfestival

Vanochtend hebben Hooverphonic en de VRT het nummer en de bijhorence videoclip gelost waarmee de band voor ons land naar het Eurovisiesongfestival trekt: ‘The Wrong Place’.

Geike Arnaert, Alex Callier en Raymond Geerts kwamen er in primeur over vertellen in ‘De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow’ bij MNM.

De song

‘The Wrong Place’ werd geschreven door Alex Callier en de Waalse Charlotte Foret (bekend onder haar alter ego Charles), die hij opmerkte door haar successingle ‘Wasted Time’.

“Tijdens een schrijfsessie met Charlotte hoorden we Johnny Cash op de radio. Al lachend gaven we onszelf de uitdaging om in de song een stukje tekst over Johnny Cash te zetten. Dat resulteerde in ‘Don’t you ever dare to wear my Johnny Cash T-shirt’. De rest van de song is rond die lyric geschreven.”

Alex Callier

Met ‘The Wrong Place’ bewijst Hooverphonic alweer dat het meester is in het heruitvinden van zijn eigen iconische geluid.

“We hebben de song helemaal niet geschreven met het Eurovisiesongfestival in gedachten, maar toch kwam het nummer telkens weer bovendrijven bij de selecties. Het liet ons maar niet los.”

Alex Callier

Zoals we gewend zijn van Hooverphonic is ook dit nummer opnieuw de ‘soundtrack van een niet-bestaande film’. De tekst is geïnspireerd door Lee Hazlewood, de schrijver van ‘These Boots Are Made For Walkin’ van Nancy Sinatra, en talloze andere klassiekers. Het vleugje sarcasme, de nodige humor en de uitgesproken attitude zijn daar het resultaat van.

De videoclip

Ook de videoclip wordt meteen op de wereld losgelaten. Een samenwerking met een topcrew vol grote namen: Jan Boon, internationaal documentaire- en commercials director die onder andere al de clips van Badaboum en Amalfi verzorgde; Anton Mertens als Director of Photography (DOP) gekend van onder andere ‘War of the Worlds’, de prestigereeks ‘Versailles’, ‘Beau Séjour’ en verschillende Netflix-producties; Olivier Merckx (‘War of the Worlds’, ‘Cordon’, ‘Versailles’) aan de steadicam; Olivier Bisback, de vaste stuntdouble van Jean-Claude Van Damme als tegenspeler van Geike; en Tom Eerebout (Lady Gaga, Kylie Minogue) als stylist. 

“Het is wellicht voor sommigen onder ons een herkenbare situatiewakker worden in ‘the wrong place’. Dit hoeft hopelijk niet te resulteren in een afgehakt hoofd zoals in deze clip. Deze theatrale, donkere humor is eigen aan Hooverphonic. Dat zagen we onder andere ook bij Jackie Cane. Jan Boon creëerde de perfecte clip bij deze ‘scène uit een onbestaande film’. Tarantino meets Tim Burton, een sprookjeswereld die realiteit wordt: visueel helemaal Hooverphonic.”

Hooverphonic

‘The Wrong Place’ is vanaf nu hier te downloaden.

In eerste instantie zou Hooverphonic met het nummer ‘Release Me’ naar het Eurovisiesongfestival gaan, maar dat werd vorig jaar afgelast door het coronavirus. Ondertussen heeft de band ook haar frontzangeres ingeruild: Luka Cruysberghs moest plaats maken voor de comeback van Geike Arnaert.

Het Eurovisiesongfestival vindt dit jaar plaats op dinsdag 18 en donderdag 20 mei (halve finales), met de finale op zaterdag 22 mei, en is live te volgen op Eén. Hooverphonic zal optreden in de eerste halve finale, op 18 mei.

Toon meer

Arno Tierens

Redacteur

Gerelateerde berichten