Hugo Sigal bekent: “De pillen lagen klaar”

ByLisa Paulussen

12 juni 2024
Foto: Fonny Gijsels

Dat Hugo Sigal na de dood van zijn geliefde Nicole, met wie hij zowel op als naast het podium meer dan een halve eeuw een onbreekbare twee-eenheid vormde, diep heeft gezeten is geen geheim. Maar hoe diep precies, dat wist – op enkele intimi na – haast niemand.

Tot nu. Naar aanleiding van de verschijning van zijn boek ‘Leven voor twee’, waarin hij over zijn rouwproces na Nicoles dood vertelt, vertelt hij aan Dag Allemaal hóe diep hij precies gezeten heeft na haar overlijden: “De pillen lagen klaar op m’n nachttafel”, bekent Hugo. “Ik zou het die avond gedaan hebben, geen twijfel mogelijk. Ik kon het gewoon niet aan.”

We waren 51 jaar samen, van het ene moment op het andere ben je alles kwijt. Wat zou ik hier dan nog rondlopen?” Maar gelukkig sloeg Hugo de hand toch niet aan zichzelf: “Ik weet niet waarom, maar ik heb op het laatste moment een kameraad gebeld, en die heeft mij omgepraat. Sindsdien is het ook nooit meer in mij opgekomen. En weet je waarom? Colleke zou zo kwaad geweest zijn op mij”, beseft hij nu.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.