Quantcast
Najaar 2019Televisie

Jaak Van Assche (79) binnenkort oudste ‘Slimste mens ter wereld’?

Hoog bezoek dit najaar bij ‘De slimste mens ter wereld’: Erik van Looy nodigde Jaak Van Assche hoogstpersoonlijk uit om deel te nemen aan de populaire quiz op Vier. Aangezien de acteur inmiddels niet meer van de jongste is, kunnen we dit niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

Van Assche, die binnenkort ook te zien zal zijn in de nieuwste ‘FC De Kampioenen’-film, is naar eigen zeggen geen geboren quizzer: in het verleden nam hij al eens deel aan de selecties, maar dat is toen faliekant misgelopen. De toekomstige kandidaat heeft echter niets te vrezen: in zekere zin is hij nu al een winnaar, want met zijn 79 lentes heeft Jaak immers de titel van oudste deelnemer gekaapt van de toen 73-jarige politicus Mark Eyskens.

De acteur wil op deze manier Familie-kijkers bewustmaken van het feit dat hij helemaal niet dementerend is, zoals zijn personage Alfons Coppens. Fans zouden bezorgd zijn om de gezondheid van de BV. Maar daar wil Van Assche nu verandering in brengen: naar eigen zeggen is hij al begonnen aan de voorbereiding door alle vragen uit het ‘Slimste Mens’-spel eens door te nemen.  Van Assche zou dus wel eens de winnaar van de leukste quiz ter wereld kunnen worden, maar denkt hij momenteel nog niet aan: “Deelnemen is belangrijker dan winnen,” klinkt het, “zolang het maar plezant is”.

In het zeventiende seizoen van ‘De slimste mens ter wereld’ neemt Van Assche het alvast op tegen stand-up comedian Philippe Geubels, tv-kok Jeroen Meus en zangeres Natalia. Ze worden becommentarieerd onder het kritische oog van gloednieuwe juryleden Geert Hoste en Jeroen Van Koningsbrugge.

De Slimste Mens ter Wereld, vanaf oktober te zien op Vier

Toon meer

Gerelateerde berichten